Søm (siewartzhobby)

Søm

HVA JEG HAR LAGET DET SISTE HALVÅRET

På tross av at jeg ikke har skrevet noe her på et halvt år er det fortsatt en del som titter innom hver dag. Veldig koselig! :)

Jeg kommer til å fortsette med å ha både hobbyinnleggene og hverdagsinnleggene mine på www.siewartz.blogg.no, men jeg tenkte jeg kunne legge ut noen bilder her av noen av tingene jeg har laget det siste halvåret, bare for å holde litt liv i denne bloggen også.

Trykk på bildet for større versjon!


Minikommoder til alt småtteri blant sysakene mine


Dekorert glass med te oppi, og tesil hengende på lokket


Strikkede og tovede tøfler - disse har jeg lagd i mange varianter


Fleecegenser til barn


Flere voksiposer - denne med en alv på da den vesle frøkna som skulle bruke den heter Alva


Spencerkjoler


Tallerker og kopper med dekor


Puter


Serveringsbrett til å henge på veggen og bruke som tavle


Små, dekorerte treesker med fyrstikker


Høydetavle med navn
Fleecekjoler


Babytepper med tekst

Det var noe hvertfall, så må dere gjerne følge med på den andre bloggen min for flere kreasjoner ;)

PC-MAPPE

Søstern hadde bursdag på lørdagen, og gaven fra oss ble en hjemmelaget pc-mappe. Ho har nettopp kjøpt seg lik pc som meg, så da var det veldig greit å lage den i riktige mål ;)


Blåstripete, med blondekant og englebilder på.Ensfarga blå inni, og fòret med dobbelt lag platevatt for god beskyttelse.


"LAGET AV TANTE"

Vi var i dåp til den yngste nevøen vår i går, og han fikk en grønn voksipose av oss. Jeg hadde egentlig tenkt å sette på en merkelapp med "hjemmelaget" som mamma har kjøpt til meg, men så kom jeg brått til å tenke på at jeg faktisk hadde èn merkelapp liggende her med "laget av tante" på. Den måtte jeg selvfølgelig bruke da!Jeg må nok få bestilt meg noen flere sånne merkelapper etterhvert, i litt forskjellige varianter. Men jeg må bare få en litt fetere bankkonto først, for akkurat nå er den rimelig skrapa ;)

VOKSIPOSE MED UGLER

Tonje hadde lyst på en voksipose som ikke halve Norge har lik, så nå skal søte lille Jonathan få voksipose med ugler på :)Posene syr jeg på bestilling, og du kan selvfølgelig velge farger/mønster selv. Fyllet består av to sammensydde dyner, og trekket er bomull på yttersiden og polarfleece på innsiden, så den er god og varm! Trekket er lukket med skjulte trykknapper i bunn, så det er enkelt å ta det av og vaske, eller å bytte trekk dersom man vil ha flere å velge mellom. Jeg syr ekstra trekk til de som ønsker det :)
Legg igjen en kommentar her på bloggen eller send meg en mail på irene_siewartz@hotmail.com dersom du er interessert.

DE FIRBENTE FRYSER OGSÅ

Det er ikke bare blant de to-bente babyene det er populært med gode og varme poser - de firbente liker visst også å ha noe å krype inni når de kalde blå biter i nesa. I dag har jeg sydd nok en kosepose, denne skal sendes av gårde til en heldig Shih Tzu.

Ruffen elsker koseposen sin, og den er alltid med i veska når jeg har han med meg rundt omkring. Tidligere denna uka var vi hos mamma en tur, og når vi skulle hjem var selvfølgelig toget forsinka, så vi måtte vente en stund. Da var lillegutt veldig fornøyd med å krype sammen inni koseposen sin!


Bildene er tatt med mobilen, så de er ikke så gode men ;)


LØRDAGENS "ARBEID"!

Nok en voksipose er klar til levering! Eieren av denne er en liten hemmelighet foreløpig ;)Det er noen timers jobb å lage disse, men så må jeg jo innrømme at jeg blir like fornøyd hver gang når en er ferdig! Også blir det da enklere og enklere for hver gang jeg lager en, for man kommer jo mer inn i det etterhvert.

 

Voksiposene kan selvfølgelig bestilles - bare send meg en mail eller legg igjen en kommentar her. Farge osv bestemmer du selv :)

VOKSIPOSE TIL NYFØDT JENTE

Ny voksipose er ferdig og klar for levering :)


VOKSIPOSE

Jeg har jo som nevnt tidligere slitt litt pga at symaskina mi ble ødelagt, og mamma sin viste seg også å ikke være helt i det beste laget. Jeg har flere bestillinger inne, både på voksiposer og på koseposer, så det passer jo egentlig veldig dårlig, men heldigvis har jeg veldig forståelsesfulle kunder som har sagt det er helt greit å vente. Den eneste jeg måtte få ferdig var en av voksiposene som skulle være gave i en dåp nå på søndag. Etter mye styr og kål fikk jeg hvertfall gjort den ferdig, og den er klar for levering.

Rødrutete bomull utenpå, og brun fleece inni :)

 

SKULLE JO IKKE GÅTT ANN!

Jeg er ganske sikker på at det hviler en forbannelse over meg når det kommer til symaskiner! Jeg kjøpte min første symaskin i Juni i fjor, gledet meg veldig til å begynne og leke meg litt, men gleden ble kortvarig... Det var et eller annet jeg gjorde feil, så sømmene ble helt merkelige. Når jeg prøvde å sy dekorsømmer ble det penere på undersiden enn oppå, og når jeg sydde vanlige sømmer ble det små klumper i sømmen. Jeg prøvde virkelig alt! Endret på alle innstillinger og tredde i tråden tusen ganger for å være sikker på at alt ble rett - fortsatt like gæli! Jeg var like ved å kaste hele maskinen ut av vinduet (tålmodighet er ikke min sterke side!),  men mamma lovte å komme for å se på den.
Mamma kom, tredde i tråden og sydde noen sting - helt perfekt! Rimelig frustrert skulle jeg prøve igjen, og mamma stod bak meg og fulgte med på at jeg tredde i likt som henne. Vi begge mente jeg gjorde akkurat det samme, men likevel ble det like gæli som før når jeg skulle sy. Vi bytta igjen. Mamma tredde i tråden, det gikk helt fint! Jeg tredde i tråden, det ble feil! Ingen av oss kunne skjønne hva jeg gjorde annerledes! Etter en halv evighet gikk det plutselig når jeg gjorde det også. Jeg prøvde noen ganger på rad, og det gikk brått bra hver gang! Helt til mobilen til mamma ringte, og ho snudde ryggen til - da gikk det gæli igjen!! Fortsatt ingen anelse om hvorfor, jeg var sikker på at jeg gjorde akkurat det samme som før! Men da mamma stod ved siden av igjen gikk det bra nok en gang.
Etterhvert dro mamma, og så fort ho var ute døra kan dere jo gjette hvordan det gikk!!

Men etterhvert gikk det da bra igjen, og jeg har ikke hatt noe mer problemer....før like før jul! Satt og sydde julegaver, og brått stod maskina bare bom fast! Den ville ikke gå opp og ned, verken når jeg tråkka på pedalen, trykka på start-knappen eller vridde på hjulet. Prøvde alt mulig rart, men skjønte ikke bæret av hvor feilen var. Det kom jo ingen ulyder før det skjedde heller!
Jeg hadde ikke mulighet til å dra inn til by'n og levere maskina på Sømsenteret i romjula, så for å få ferdig bestillingene jeg hadde inne lånte jeg mamma sin maskin. Det gikk bra i noen dager, men brått stod jaggu den fast også!!!! Jeg fatter og begriper ikke hva jeg gjør galt, det skal jo ikke gå ann!!!!!!
Ble selvfølgelig kjempe lei, satt der rimelig desperat etter å finne ut hva som var gæli, og veldig redd for at jeg hadde ødelagt mamma's symaskin også. Min var det jo bare å levere inn, men mamma sin er gammel og har ikke noen garanti lenger, så den var det litt verre med! Etter en time med desperat leting etter feilen, noen tårer og en frustrert telefon til mamma ble symaskina stående for seg selv. Mamma skulle komme en tur en dag og kikke på den, ho sa ho hadde funnet ut av så mye annet rart med den tidligere, så ho var ikke bekymra nå heller. Jeg derimot var veldig bekymra!!

I går kom mamma, satt seg ved bordet, skrudde på maskina, tråkka på pedalen, og alt var like fint som det pleier!!
Hvordan går det ann?!? Jeg prøvde jo ALT!! Og mamma kan bare skru den på så er det bra igjen!?! Det må jo være en forbannelse over meg og symaskiner!!!

JEG ER SÅ FORNØYD!!

Nå må jeg bare innrømme at jeg er skikkelig stolt her, for jeg har nemlig sydd en Voksi-pose til ei venninne som akkurat har fått ei jente. Hadde ærlig talt ikke trodd at resultatet skulle bli så bra, jeg er rett og slett kjempe fornøyd og veldig kry ;) Hehe!Posen er fòret med fleece, og inni har jeg brukt to dyner (de var litt tynne, derfor sydde jeg sammen to stykker)Toppen kan snurpes sammen, så babyen ligger godt innpakka og kan kose seg på tross av vinterkulda!

 

Ble den ikke søt? =P

 

(Ok, nå er jeg ferdig med å skryte! hihi!)


KOSEPOSE

Ruffen skal få være med meg og Kristine på julemarked på Rådhusplassen i morgen, men siden han ikke akkurat er spesielt glad i kulde så fant jeg ut at jeg måtte fikse noe lurt. Han har jo fått nytt vinterdekken, men vi skal jo traske en stund blant alle bodene på markedet, så jeg regner med han kommer til å klatre på beina mine etter en stund, for å bli løftet opp i stedet. Jeg pleier stort sett å putte han inni jakka mi når jeg bærer han, men jeg hadde et søtt koseteppe fra Princess liggende, og det måtte jeg jo bare benytte meg av. Jeg sydde teppet sammen til en pose med bred åpning (så ikke han føler seg innelukket), og så sydde jeg et lag med fleece utenpå for at det skulle bli enda litt varmere.

Gjett om koseposen min slo ann!


Ruffen la seg pladask inni den, og sovna som en stein.Posen i seg selv er jo kjempe enkel, men det var en liten utfordring å få et så tykt lag med stoff gjennom symaskina! Men det gikk da til slutt, og både Ruffen og jeg er fornøyde med resultatet. Nå skal han hvertfall slippe å fryse på markedet i morgen!

PRAKTISK OG SØT PÅ EN GANG

Christine bestilte to par babytøffler, og siden vi skulle møtes på Fyrhuset i går så hun kunne få de - så ble jeg sittende og fikse litt på en liten ekstra gave på onsdags kvelden. (det er ikke Christine selv som er gravid altså, det er en gave, men tenkte bare jeg ikke skulle skrive til hvem - i tilfelle den personen skulle se detta!)


Avant tåteflaske med flaskeholder i ullfilt - så holder melka seg varm lengre, og man slipper "svidde" fingre ;)


Siden hun ikke vet enda om babyen blir en gutt eller jente, så er det jo litt vanskelig med farger. Men jeg tenkte lilla er greit både for gutter og jenter (Den er mye mørkere lilla enn det ser ut som på bildene, her så den jo nesten rosa ut), og så satte jeg på både rosa og blått sløyfebånd, så kan hun ta av det som ikke passer når babyen er født.

Søt og praktisk på en gang!

RUFFEN'S NYE VINTERDEKKEN

Endelig har jeg fått somla meg til å sy et nytt vinterdekken til Ruffen! Jeg strikka et i fjor, men var ikke helt fornøyd, og nå har jeg jo tross alt symaskin, så da måtte jeg bare lage et nytt. Fikk lov å klippe i den gamle speiderkappa til mamma (må innrømme jeg fikk litt vondt i magen av å ødelegge den, den var faktisk veldig søt), et kjempe flott tykt ullstoff som er vannavstøtende og kjempe varmt. Sydde dekkenet dobbelt, så det burde da holde godt på varmen for lillegutt ;)Syns ikke så godt på disse bildene, men det er snippkrage i nakken, også er det en treknapp på hver side av ryggen - som feste til magebeltet.
Så nå er lille gutten min stilig og klar for vinter og kulde!

FLERE JULEGAVER ER FERDIGSYDD!

Begynner å bli litt småstressa med tanke på alle julegavene jeg har igjen å lage, dagene mine er så fulle for tida, så det er sjeldent jeg har tid til å sette meg ned med gave-laging. Heldigvis var jeg tidlig hjemme fra skolen i går, og da var det bare å sette i gang med en gang jeg kom inn døra. Fikk sydd håndkle-kapper til de to eldste niesene mine, så nå er det bare èn kappe som gjenstår. Fant ut at de skulle få en litt annen versjon enn den jeg har sydd til de to minste, så jeg droppet hetta og lagde heller snøring og lommer på disse, syns det passet litt bedre til de som er litt større.

Deilig å pakke seg inn i etter et bad når huset er vinterkaldt, og supert å ha med seg på stranda - barna kan bare knyte håndkleet rundt seg og skifte under der. Jeg syns jo ikke noe særlig om at folk lar ungene sine stå og skifte åpenlyst på sånne offentlige steder, ikke fordi jeg personlig har et problem med det, men fordi jeg syns det er skummelt i forhold til at man aldri vet hva for en gris som kan sitte i nærheten og nyte synet. Så på den måten er også håndklekapper kjempe kjekt :)


Hjertebroderier på lommene, og lilla "dusker" på snorene.

Er litt usikker på hvor lange jeg skal ha de, men det får jeg se på :)

MONSTERKLUT

I dag hadde jeg planer om å få gjort unna en god del julegaver, men den gang ei.... Huset har sett helt bomba ut den siste uka (og det er pent sagt), så jeg var nødt til å få litt orden her. Dagen min ble derfor en salig miks av rydding og julegavelaging, og egentlig rota jeg til mer enn jeg rydda. Hehe!

Fikk i det minste tatt inn hagemøblene, syns vel kanskje det var på tide nå ;) og støvsuga her. Etter at vi passa hunden til svigers for en uke siden har det virvla hundehår overalt, selv om jeg har støvsuga flere ganger. Den hunden røyter så ekstremt at jeg ikke kan skjønne åssen han kan ha pels igjen på kroppen! Fikk gjort litt andre småting rundt i huset også, og selv om julegave-mekkinga ikke gikk like effektivt som planlagt så har jeg i det minste gjort ferdig to og en halv gave. Som vanlig er det ikke alt jeg kan legge ut bilde av, siden mottakerne er lesere av bloggen min, men jeg kan da hvertfall vise fram monster-kluten som jeg sydde til min minste nevø


Denne skal han få til jul, sammen med en håndkle-kappe:


Da blir alt klart for et deilig, kaldt bad i vinterkulda!

Min yngste niese skal få et lignende sett, bare at hun får bamse-klut i stedet for monster.

Så da er det bare å få pakket det inn :)

GAVE TIL MIN LILLE NIESE

Da er håndkle-cape til den minste niesa mi også ferdig :)Jaggu er det deilig å bli tidlig ferdig med julegaver altså ;)

JULEGAVER TIL SMÅ TANTEBARN :)

Litt tidlig ute, men jeg er faktisk  i gang med julegaver alt. Jeg syns det er veldig koselig med hjemmelagde julegaver jeg da, og siden vi har 3 nieser og 3 nevøer tar det jo litt tid. I år skal de to minste få dette til jul:


Håndkle-cape med hette


Og figurklut

Så kan de kose seg med varme bad i vinterkulda :)

EN LITEN HINDRING

Det er ikke akkurat lett å drive med håndarbeid med Ruffen i huset! Han syns nemlig det er ganske så urettferdig at mamma'n hans skal bruke tid på sånt tull i stedet for å leke med han, og han vet veldig godt hva han skal gjøre for å endre på saken!

Hver gang jeg sitter på gulvet og klipper eller ordner med noe - da kommer han og legger seg pal, midt oppå arbeidet mitt. Selvfølgelig ser han fullstendig uskyldig ut, han har jo ingen baktanker med å hindre meg i å jobbe ;) Lille søtnosen min!
Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits