desember 2010 (siewartzhobby)

desember 2010

OPPSKRIFT!

Om litt under en uke har søstra til Daniel termin med sitt 4.barn, og vi blir tante og onkel til en liten gutt! :) Den lille må selvfølgelig få gaver når han kommer til verden, så jeg er i full gang med strikking og hekling. Har strikket et par lyseblå babytøffler (bilder kommer senere), og nå er jeg akkurat ferdig med et par søte votter. Jeg har faktisk aldri strikket med fem pinner før, rett og slett fordi det blir alt for masse for mitt surrete hode å holde følge med, men nå var jeg altså bare nødt til å prøve. Jeg var rimelig frustrert i begynnelsen, det var jo pinner overalt, men etterhvert gikk det litt bedre, og vottene ble ganske så fine om jeg får si det selv ;)Jeg hadde først tenkt til å hekle snora, men da jeg googlet litt for å finne hvor lang den burde være så kom jeg over en video som forklarer hvordan man strikker en rund snor til slikt bruk. Fant ingen kode til videoen så jeg kunne putte den inn i innlegget, men om du trykker HER kommer du til den. Det var veldig enkelt og ser flott ut også!

 

Oppskrift på babyvotter strl. 0-9mnd

Jeg har brukt Gjestal Bris, men du kan bruke hvilket som helst garn egentlig med forholdsvis "normal" tykkelse. Til sammenligning er 50gr Bris = ca.100m. Veldig kjekt å bruke opp litt restegarn da du ikke trenger mye til et par slike votter.

Legg opp 28m fordelt på 4 pinner. Lurt å legge 8m på to av pinnene, og 6m på de to andre, så går det opp i opp og du slipper å holde telling på rett og vrang når du strikker rillestrikk nederst på votten.
Strikk 10 runder med rillestrikk (annenhver rett og vrang)
Strikk 16 runder med glattstrikk (resten av votten er i glattstrikk heretter)
På runde 27 strikker du  *1m, 1m, 2m sammen* Gjenta fra *-* ut runden
Neste runde strikker du vanlig glattstrikk igjen
Runde 29 strikker du *1m, 2m sammen* Gjenta fra *-* ut runden
Neste runde er vanlig glattstrikk
Runde 31 strikker du 2m sammen ut hele runden
Deretter ryker du tråden et stykke innpå, trer den gjennom de gjenværende maskene og snurper godt sammen.

Lykke til :)

Dersom du ikke kan strikke selv tar jeg selvfølgelig mot bestilling på slike også :)

KOSEPOSER TIL DE FIRBENTE

De firbente må jo selvfølgelig også få julegaver, så jeg sydde en kosepose til Donna og Mali, hundene til Susanne. Ut i fra bildene vil jeg vel si at gaven ble vellykka ;)


Mali koser seg!


Donna sover søtt i koseposen!

Fikk også et koselig bilde av Molli med koseposen som Katrine bestilte før jul, og det ser da ut som den falt i smak der også:

Deilig og varmt inni posen :)

 

Har du en firbent venn som kunne ha brukt for en deilig og varm kosepose er det bare å sende meg en mail eller legge igjen en kommentar her - jeg syr på bestilling. Farger og størrelse er selvfølgelig mulig å komme med ønsker om :) For den størrelsen som Mali, Donna og Molli har på bildene over her tar jeg 250kr.  Posen er av fleece, fòret med deilig fuskepledd inni, kjempe god og varm, helt super både hjemme i sofaen og til å ha med seg ut når man skal på tur. Skal du kanskje stoppe og grille pølser i skogen kan hunden holde seg god og varm inni koseposen mens du spiser. Er hunden din sånn som min - som ikke liker å gå så mye ute i kulda - kan du ta med posen om dere må gå et lenger stykke, og så kan du bare bære hunden inni posen når den ikke orker å gå mer selv. Jeg hadde med meg Ruffen på julemarked på rådhusplassen i Oslo før jul. Regnet med at han ikke kom til å ville gå selv hele tiden når det var så kaldt, og skulle jeg bare bære han på armen ville det jo ikke akkurat bli lite kaldt da heller. Så jeg tok med koseposen og bar han inni den når potene begynte å bli rimelig kalde. Ruffen var kjempe fornøyd og sovna som en stein - god og varm. Var mange som komenterte hvor godt han så ut til å ha det inni posen sin :)

ALBUM TIL BESTEVENNINNA

Til min beste venninne, Marita, lagde jeg blant annet et album til jul. Det inneholdt bilder fra masse ting vi har opplevd sammen, sitater om vennskap, dikt - noen selvskrevne og noen jeg har funnet i bøker og på nett, og små hilsner.

Jeg har aldri vært noe opptatt av scrapping før, så dette er vel første gangen jeg har satt meg ned og syssla med noe slikt, men det ble da ikke så verst i alle fall ;) Kan vise noen sider så dere får en liten titt:Likte spesielt godt et sitat jeg fant på nettet:
A true friend can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile

TIL MEG SELV - FRA MEG SELV

I år lagde jeg en liten julegave til meg selv fra meg selv også, nemlig et sjal som jeg heklet i Puno-garn - et super mykt og deilig garn i 68% Baby Alpakka, 10% Ekstra fin Merino og 22% Polyamid. Det er litt dyrt da, koster 72kr per nøste på husfliden i Oslo, så derfor kalte jeg det en julegave til meg selv for å rettferdiggjøre det litt ;)Satte på to dusker på endene for å gjøre det litt mer dekorativt også. Er veldig fornøyd, det er fantastisk mykt og varmt, og loer ikke heller! (Ikke foreløpig hvertfall, hehe)

VENNINNEGAVER

Nå kan jeg endelig begynne og legge ut bilder av ting jeg lagde som julegaver i år :)


Til flere av venninnene mine kjøpte jeg søte duntøfler, og sydde to små varmeputer til som passet akkurat nedi tøflene. Varmeputene er fylt med grøtris og kan varmes i micro eller stekeovn, og deretter puttes de nedi tøflene. Perfekt for kalde føtter nå i vinterkulda! Kjempe deilige og myke, og varmen holder lenge! Varmeputene kan selvfølgelig brukes på andre måter også, som feks å legge de på stive muskler og ledd eller under dyna om natta.

 

Disse kan bestilles om noen skulle være interessert, både som vist ovenfor, eller store avlange varmeputer som kan legges over nakke og skuldre for å løse opp vonde ledd og muskler.
Send en mail (irene_siewartz@hotmail.com)  eller skriv i kommentarfeltet for nærmere avtale om pris og størrelse osv!

TRE NYE PRODUKTER

Blir dårlig med innlegg her når alle dagene går med til julegave-mekking, men det er jo noen gaver som det ikke er noen fare for at mottakeren skal se her, så her kommer da noen bilder hvertfall ;) Katrine bestilte en kosepose som julegave til sin lille hund Molli.


Får håpe Molli liker den like godt som Ruffen likte sin :)

Kristine har en fetter med Downs syndrom som har bursdag nå i slutten av Desember. De hadde lyst til å gi han en kopp med navnet og bursdags-datoen hans på, så da bestilte hun en av meg.


Enkel men likevel personlig og koselig gave :)

Og til slutt - et par tøffler som jeg strikket til en dame jeg har kommet i kontakt med gjennom =Oslo. Vi har brevveksla litt, og jeg hadde lyst til å sende henne en liten gave til jul.

Det blir nok ikke noen fler innlegg før jul nå, må bruke de siste dagene før julaften til å sy ferdig de siste gavene. Men etter jul skal jeg legge ut masse bilder av alle tingene jeg har laget som julegaver i år, så da er det bare å følge med ;)

Ønsker dere en super julefeiring alle sammen! Håper dere får en flott julekveld sammen med de dere er glade i!

JAAAA =D

Våkna til en veldig trivelig mail i dag:

Jeg sendte nemlig inn dette forslaget til Creative Company's adventskonkurranse for noen uker siden, men så glemte jeg det litt bort etterpå. Har derfor bare vært innom konkurransen og sjekka kun èn gang etterpå, og det var for et par uker siden. Da hadde ideen min fått fem stemmer, mens de tre på topp hadde over 300. Derfor tenkte jeg at da var det ikke særlig til håp, så jeg la ikke noe mer i det.

Helt til jeg fikk mail i dag om at jeg hadde vunnet!! Og premien er et gavekort på 1000kr hos Creative Company!!
Gjett om jeg skal storshoppe!! Weeeee!!

JEG ER SÅ FORNØYD!!

Nå må jeg bare innrømme at jeg er skikkelig stolt her, for jeg har nemlig sydd en Voksi-pose til ei venninne som akkurat har fått ei jente. Hadde ærlig talt ikke trodd at resultatet skulle bli så bra, jeg er rett og slett kjempe fornøyd og veldig kry ;) Hehe!Posen er fòret med fleece, og inni har jeg brukt to dyner (de var litt tynne, derfor sydde jeg sammen to stykker)Toppen kan snurpes sammen, så babyen ligger godt innpakka og kan kose seg på tross av vinterkulda!

 

Ble den ikke søt? =P

 

(Ok, nå er jeg ferdig med å skryte! hihi!)


LAG EN JULEGAVE TIL EN FREMMED!

Trenger du noe å henge fingra i?
Gått tom for ideer til hva du skal lage?

Såfall syns jeg du skal lage julegaver til folk du ikke kjenner! Folk som ikke er like heldig som deg og meg, folk som ikke får så mange julegaver, folk som ikke en gang får være innendørs på julaften!

Uansett om du strikker, hekler, tover eller kan komme opp med andre ideer - varme plagg og tepper etc er virkelig etterlengtet blant hjemløse og vanskeligstilte! Jeg har selv samlet sammen masse klær og sko som jeg har levert på kontoret til =Oslo. Du må gjerne gi bort brukte ting også, så lenge det ser fint ut.
Jeg kan hvertfall love deg at du skal lete lenge etter noen som blir mer glad for de hjemmestrikka sokkene dine eller den hjemmehekla lua di - enn nettopp disse menneskene.

Selvfølgelig er det ikke bare Oslo som har hjemløse, så du kan jo undersøke om det er noen plasser du kan levere sånt i din nærmeste by, eller du kan sende det i posten til:

Erlik
Skippergata 14
0152 Oslo

Om du ikke helt vet hva du kan bidra med kan du også gi en pengegave:

Gavekonto ? bidrag merkes med «=Oslo»:
5082 05 86570

Bli med og lag en god jul for de som ikke har det så lett! Kun ett eneste par med ullsokker er til stor glede for en eller annen ute på gata!

DEKORATIVE TE-SKRIN!

I går hadde vi juleverksted her, og da fikk jeg endelig dekorert ferdig noen te-skrin som er julegaver til Daniels bestemødre + noen fler. 

 

  

 

 

 


 


Skrinene skal selvfølgelig fylles opp med god te!
Er jo mye finere å ha en slik boks stående på bordet når man har gjester - enn de små papirboksene som teen egentlig ligger i!

JULEVINDUER

1.Desember betyr dekorering av vinduene!Mamma pleide alltid å dekorere kjøkkenvinduet på denne måten når vi var små, noe jeg alltid syntes var så koselig, så jeg er jo bare nødt til å fortsette med det selv også. Det eneste du trenger er tapetlim og bomull, også har jeg satt noen røde filt-snøfnugg i rutene da, men man kan jo bruke andre ting også.
Tapetlimet skal blandes veldig tynt (!!), så er det bare å rive opp bomulla i remser, male opp striper med lim, og sette på bomulla.
Jeg drar litt i bomulla her og der til slutt, så ser det litt mer fluffy og snø-aktig ut!I år har jeg gjort det slik både på kjøkkenet og i gangen. Syns det gir så koselig stemning :)

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits