september 2010 (siewartzhobby)

september 2010

TØFFLER TIL STINES NYFØDTE NIESE

Stine har akkurat blitt tante til ei kjempe nydelig jente, så ho bestilte et par babytøffler i mørk brunt til vesla :)Garnet heter Fin, og er fra Du store alpakka

EN STOR BAG MED GODSAKER!

Jeg har liksågreit skaffa meg en real dose forkjølelse og feber, så det blir litt så som så med hobbyarbeid om dagen. Passer meg egentlig veldig dårlig, siden jeg har så utrolig mye som skulle vært gjort, både av ting her i hjemme i huset, og av julegaver og bestillinger. Men jeg er nok snart på beina igjen!

Fikk da lempa den frosne kroppen min inn på forelesning i dag, noe jeg egentlig kunne vært foruten hadde det ikke vært for at jeg visste at søte Susanne hadde med en stor haug med godsaker til meg ;) Jeg fikk nemlig bestille "litt" hobbyvarer gjennom henne, siden ho får rabatter, og i helga hadde ho fått pakka vår. Jeg var ikke direkte snau når jeg bestilte, så ho måtte dele det i to lass for ikke å bære seg hjæl stakkar. ;) Tusen takk snille Susanne for at du både lar meg misbruke rabatten din og for at du bærer deg skækk for min skyld!

Første lasset var altså med i dag, og nå skjønner dere kanskje hvorfor det passer meg dårlig å være sjukling akkurat nå:


Her er det alt fra fleecestoff til knagger og stempler! Mesteparten skal bli julegaver, men noe er til meg selv også ;)

Gjett om jeg skal kose meg framover =P

SWEET CHERRY

Ny veske er ferdig


Jeg elsker dette stoffet, det er jo så søtt :)


Kirsebærveske med sløyfe - 120kr

GAVE TIL MIN LILLE NIESE

Da er håndkle-cape til den minste niesa mi også ferdig :)Jaggu er det deilig å bli tidlig ferdig med julegaver altså ;)

ENDELIG ER STUA FERDIG!

Endelig har vi fått på plass alle de nye møblene!


Eneste vi mangler er en stor plante eller pyntegjenstand i hjørnet bak sofaen (står et Bombay hjørnebord bak der, så planen er å ha noe med litt størrelse på oppå det bordet)

Tv-bordet er et gammel trebord jeg har pusset ned og lakket selv.

Sånn så det ut før, her har jeg akkurat begynt å pusse det:

Og sånn ble det til slutt:


Jeg er veldig fornøyd med både tv-bordet og de andre nye møblene. Veldig morro å få fornyet hele stua på en gang! =)

SUPERMYKE BABYTØFFLER

Går veldig mye i studentbedrift om dagen, vi må jo lage alle produktene som skal være med i boka vår, men det er jo morro da :) I dag har jeg strikket et par søte babytøffler, i deilig mykt alpakkagarn fra Raumaull. (Fra den store haugen av garn som Den norske husfliden sponset oss med). Knappene er også fra Den norske husfliden.


Garnet er blanding av alpakka og silke, så det er utrolig mykt!!

GIVE-AWAY HOS STRIKKETUSSA!

Min kusine Strikketussa har give-away på bloggen sin, så nå er det lurt å titte innom ;) Du kan vinne en høstpakke, og det eneste du trenger å gjøre er å kommentere blogginnlegget hennes, og/eller skrive et innlegg om bloggen, og/eller bli følger av bloggen. For hver av tingene får du ett lodd.

Strikketussa sin blogg er, som dere sikkert skjønner, en blogg om strikking. Du kan finne masse inspirasjon og se bilder av de flotte tingene hun lager. Siden hun venter en liten bebbis i november (gleder meg til å møte lillesnuppa!) så lager hun selvfølgelig mye til babyer for tiden, blant annet denne supersøte hettedressen uten hette. Hehe!Så ta en titt på bloggen hennes og delta på give-away'n!

SOM SMÅBARN I GODTEBUTIKKEN!

I dag kom endelig den nye sofaen min, så jeg har brukt ettermiddagen på å sette sammen den og det nye sofabordet, pluss å flytte over alle konsollene og tv'n til det nyoppussede tv-bordet. Er SÅ fornøyd med hvordan det har blitt her nå, er virkelig stor forandring! Har veldig lyst til å vise dere bilder, men i morgen skal jeg hente nytt gulvteppe og et hjørnebord i samme stil som sofabordet, så jeg venter til det er på plass før jeg viser det fram ;)

På formiddagen var vi på Husfliden i Oslo, fordi de har vært så greie og sponset studentbedriften vår; Smokk&Pote SB. De sponset oss med masse garn, så vi får prøvelaget masse produkter som vi kanskje skal ha med i hobbyboka vi lager. Jeg følte meg som en liten unge i godteributikken, koste meg helt vilt når vi fikk gå rundt i butikken der og bare plukke med oss haugevis av garn uten å betale for det!! Vi fikk faktisk garn for flere tusen kroner (ca.70nøster), virkelig utrolig snilt av de å sponse oss med så mye! Jeg falt helt for en ny garntype de hadde fått inn fra Raumagarn, som heter Puno. (klikk på navnet for å komme til nettsiden) Dette er et baby alpakka/merino/polyamid-garn, og helt utrolig mykt!!

Fikk med meg noen nøster av det, og gleder meg skikkelig til å prøve det ut!

Fordelte selvfølgelig garnet på oss tre i bedriften, og det ble et ganske så stort lass på hver av oss. Så nå er det bare å sette i gang med strikking og hekling!

Her er posen jeg fikk med meg hjem, et stort lass =D

Husfliden har et kjempe stort utvalg av garn, så om du bor i nærheten av Oslo er det virkelig verdt å ta en tur innom!

SØTE SMEKKER

Jeg sydde et par smekker for studentbedriften vår, og i går var de brått solgt til en venninnes tante :)


Gult bomullsstoff med stjerner på ene siden, og grønn fleece på andre siden. Kan selvfølgelig brukes på begge sider :)


Denim med mønstret bomullsstripe på ene siden, og frottè på andre siden.

Smekker kan selvfølgelig bestilles i ønskede farger og mønstere - om noen skulle være interessert ;)
(Pris kommer ann på stoffvalg, men ca.50-100kr per stykk)

MER JULEGAVER TIL TANTEBARN!

Etter tips fra søte Susanne, en veldig kreativ klassevenninne, har jeg laget sokker med "antiskli" i julegave til mine to mellomste tantebarn.


Rakel får rosa og lilla, mens Noah får blå og grønne.
Både søte og veldig praktiske, navnemerking og antiskli i ett ;)

JULEGAVER TIL SMÅ TANTEBARN :)

Litt tidlig ute, men jeg er faktisk  i gang med julegaver alt. Jeg syns det er veldig koselig med hjemmelagde julegaver jeg da, og siden vi har 3 nieser og 3 nevøer tar det jo litt tid. I år skal de to minste få dette til jul:


Håndkle-cape med hette


Og figurklut

Så kan de kose seg med varme bad i vinterkulda :)

MATERIALSHOPPING!

Tok en aldri så liten svipptur innom Panduro, og det ble dyrere enn jeg hadde tenkt....surprise surprise! Merkelig det der, skjer alltid ;)


Noe av innkjøpet mitt! Elsker de små heklede blomstene, kan jo brukes som dekor på alt mulig! Jeg har hekla noen selv tidligere, men akkurat nå sliter jeg med betennelse i armen, og da er ikke hekling det beste å holde på med.... Enda godt man har Panduro! ;)

Venter også på en pakke fra Panduro med en haug med stæsj som jeg har bestilt gjennom Susanne. Gleder meg noe veldig til den kommer, da får jeg litt å henge fingra i!

VESKER TIL SALGS

Regner med at det er flere enn meg som er glad i vesker ;)På grunn av en liten trykkleif på en nettside jeg bestilte litt hobbyting fra så fikk jeg brått tilsendt en hel haug med veskehåndtak i bambus. Gjør jo selvfølgelig ikke noe å få mer for penga enn forventa, så nå er jeg i gang med å sy vesker. Har ikke akkurat bruk for alle selv, så her blir det mange til salgs.
Har sydd et par stykker i dag, og det kommer flere etterhvert. Det er selvfølgelig også mulig å komme med ønsker om mønster, farger og dekor, så skal jeg gjøre så godt jeg kan!
Alle veskene er fòret, og måler ca:
35cm i høyden (uten håndtakene)
40cm i bredden (på det bredeste)
Litt variasjoner vil forekomme, men det er kun snakk om 1-2cm fra eller til.

 


Hvit veske med firkanter i lilla, rosa og lyseblått.
100kr
Rød veske med svarte prikker, og en svart rose nederst.
130kr


 

GAVE TIL ET LITE NURK!

I går hadde jeg besøk av to av kusinene mine, Stine og Lena-Marie. Er ikke så ofte vi sees, så det var veldig koselig å se de igjen. Lena-Marie venter en liten jente i November, og selv om det er en liten stund igjen så fikk hun likevel den lille gaven jeg hadde laget til vesla nå. Jeg er et realt surrehue, så det var likegreit å få levert gaven med en gang, så roter jeg den ikke bort innen vesla kommer til verden ;)

Dette var gaven jeg hadde laget til babyen - hekla conversesko :) Syns de var så utrolig søte, og faktisk så var de ganske enkle å lage også! Har allerede lovt Lena-Marie å hekle et litt større par også, så den lille jenta har et par når føttene blir et par hakk større og.

Etterpå skal jeg sette i gang med et nytt par som jeg fikk bestilling på her om dagen.
(selvfølgelig mulig for alle å bestille, de kan lages i alle ønskelige farger)

EN LITEN HINDRING

Det er ikke akkurat lett å drive med håndarbeid med Ruffen i huset! Han syns nemlig det er ganske så urettferdig at mamma'n hans skal bruke tid på sånt tull i stedet for å leke med han, og han vet veldig godt hva han skal gjøre for å endre på saken!

Hver gang jeg sitter på gulvet og klipper eller ordner med noe - da kommer han og legger seg pal, midt oppå arbeidet mitt. Selvfølgelig ser han fullstendig uskyldig ut, han har jo ingen baktanker med å hindre meg i å jobbe ;) Lille søtnosen min!

NETTBUTIKKER

Noen fine nettbutikker for dere som er hobbyinteresserte:

www.cchobby.no
www.panduro.no
www.sydilla.no
www.leanne.no
www.stoffogstil.no
www.tamo.no
www.hobbyhimmelen.no
www.hobbystua.com
www.shop.pickles.no
www.brodeributikken.no

Vet du om noen fler må du gjerne legge igjen link i kommentarfeltet!


HOMEMADE BY SIEWARTZ

Jeg går nå tredje og siste året av min bachelor - Faglærer i kunst og håndverk, på høgskolen i Oslo. Selv om jeg lenge har vært glad i å drive med håndarbeid er det først etter jeg begynte på dette studiet at jeg virkelig har fått kicket, og da først og fremst for hekling, strikking og søm. Strikking har jeg kunnet lenge, men hekling lærte jeg først under første året i utdannelsen, og etter det har jeg vært hekta. Når det kommer til søm hadde jeg vel ikke sydd stort annet enn putetrekk og filledukker før heller, men etter en sømperiode på skolen i fjor høst ble jeg veldig inspirert, og kjøpte min første symaskin i Juni i år.

Tenkte jeg først kunne vise litt av det jeg har hekla og strikka tidligere:

Heklet firkantsjal i flerfarget garn, med heklet blomst som lukning.


Stripete trekantsjal med dusker på kantene. (Heklet)


Heklet handlenett


Heklede converse baby-sko, supersøte!


Strikka puff, et veldig morsomt innslag blandt de vanlige møblene i stua ;)


Heklet trekantsjal i ull
(elendig bilde men....)


Strikka hundedekken i varm ull


Hekla mellomverk på sengesett til barn

Det var i allefall noe, så kommer det bilder av diverse søm-prosjekter senere. Kommer selvfølgelig til å legge ut mer etterhvert som jeg lager ting også :)

LITT OM SIEWARTZHOBBY

Etter å ha fått et spark i ræva av min søte kusine Strikketussa har jeg endelig fått surra meg til å lage en hobbyblogg. Har jo lagt ut litt bilder på hverdagsbloggen min, av ting jeg lager, men det er jo litt mer oversiktlig å ha en egen blogg for alle hobbyting :)

Her kommer jeg til å legge ut bilder av saker og ting som jeg lager, litt oppskrifter innimellom, og ting for salg. Kommer nok til å variere litt hvor ofte det kommer innlegg her, er ikke alltid jeg har like god tid, men skal oppdatere så ofte jeg kan. Hvis du har en bra hobbyblogg eller vet om en som er verdt en titt så blir jeg veldig glad hvis du legger igjen en link. Jeg kommer til å legge til alle hobbybloggene jeg liker på lenke-lista mi her.

Hvis du ser noe her på bloggen som du gjerne kunne tenke deg å bestille, eller du har noen spørsmål, så kan du kontakte meg på irene_siewartz@hotmail.com.

Ha en finfin dag alle sammen :)


Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits