mai 2011 (siewartzhobby)

mai 2011

ENDELIG FESTET TRÅDENE ;)

Disse baby-tøfflene heklet jeg egentlig for noen måneder siden, men så har jeg ikke fått surra meg til å feste trådene, derfor har de bare blitt liggende. Men nå er de ferdige :)Rosa baby-tøffler heklet i babysilk fra store alpakka, og den grå pelskanten er i Beo pelsgarn fra Rauma.

SNART FERDIG!!

Nå begynner det å nærme seg slutten på bacheloroppgaven min, endelig!! Jeg er ferdig med trykkinga, og mangler bare å skrive siste rest på selve oppgaven. Her er noen av produktene fra serien min som har fått navnet "Se meg".

 

 

 

 

Disse toppene skal altså fungere som en form for visuell kommunikasjon, der man kan fortelle folk rundt seg hvordan man har det uten å nødvendigvis måtte sette ord på det. En oppgave som kan ufarliggjøre temaet psykisk helse ute i skolene.

VISUELL KOMMUNIKASJON RUNDT TEMAET PSYKISK HELSE

Selv om jeg henger litt etter har jeg i det minste kommet litt på vei med bachelor-oppgaven min. Som sagt før har jeg valgt å jobbe med fargesymbolikk og fargepsykologi, i sammenheng med psykisk helse. Tanken er at oppgaven min skal kunne brukes i ungdomsskolen, som en del av fargeteori-opplæringen, men også som en del av et prosjekt med å skape åpenhet rundt temaet psykisk helse. Jeg skal lage t-skjorter/topper med motiver som formidler hvordan den som har på seg produktet føler seg, og da har jeg lagd fire forskjellige motiver; sint, redd, trist og glad. Siden psykisk helse er et tabubelagt tema er det mange som ikke tør/vil snakke om det, og derfor tenker jeg at man kan kommunisere på en annen måte enn å snakke - nemlig visuell kommunikasjon!

Her er noen av prøvetrykkene mine foreløpig:


Glad


Redd


Trist


Sint


Sint


Glad


Redd


Trist

Alle trykkene er i "riktige farger" ut i fra fargesymbolikk og fargepsykologi, så fargene er ment som en forsterkning av følelses-formidlinga.
Hvem av trykkene syns du uttrykker best den følelsen som det står for?

UTFORDRINGER MED SKADET VALP!

For tre uker siden tømte jeg sparekontoen min for å få et nytt familiemedlem:Lille Roxie er blanding av pomeranien og papillon. Jeg fant ut at Ruffen kunne ha veldig godt av litt selskap her hjemme når vi begynner å jobbe fult til høsten, så dermed ble det altså familieforøkelse. Hun er en livlig liten duracellvalp, og på søndagen gikk det veldig galt. Vesla hoppa fra senga i et ubevoktet sekund (på tross av at jeg har voktet henne som en hauk siden hun kom hit!!!), og det resulterte i tre brekte tær og en operasjon for nesten 16000kr!! Siden forsikringa ikke var gjeldende enda ble det er hardt hogg i økonomien, men heldigvis har jeg veldig snille besteforeldre som ville låne meg penger fram til jeg begynner i den nye jobben.


Etter å ha operert inn tre stifter ble benet gipset godt og vesla fikk parabol rundt hodet!

Nå skal ho da holde seg i ro i 3-4 uker framover, til bruddet har grodd ordentlig, og det er ikke bare enkelt med en så energisk liten tass!! Vi har heldigvis fått låne en valpebinge av snille Susanne, uten den vet jeg ikke åssen vi skulle greid oss! Men så ble det også en utfordring når vi skal ut på tur. Roxie kan selvfølgelig ikke gå selv, hun får bare gå litt for å få gjort fra seg utenfor her, men ellers må hun bæres. Hun er jo ikke særlig fornøyd med det, så hun spreller og kaver så mye hun kan i håp om at vi skal slippe ho ned. Derfor fant jeg ut at jeg måtte sy sammen en liten bag/veske til å bære henne i, så hun i det minste ligger litt tryggere enn bare på armen min.

 
Den er helt enkel, men god for henne å ligge i, og kjekk for meg å ha henne i. Med en stropp over skulderen slipper jeg å alltid ha en hånd under henne og en over, så nå kan jeg kanskje få gjort litt her hjemme også ;)

Selvfølgelig måtte det bli rosa striper, og med rosa babyteppe oppi ;)

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits