april 2011 (siewartzhobby)

april 2011

KRAKK TIL KJØKKENET

Små-inspirert av de flotte krakkene til Anne-Celin fant jeg ut at jeg skulle dekorere min egen krakk til å ha under kjøkkenvinduet. Jeg malte den helt enkelt hvit og satte på noen veggmerker som jeg hadde liggende, som faktisk passet veldig fint til.

Må faktisk innrømme at jeg ble ganske så fornøyd, vurderer å sette på en rød sløyfe på den også bare for å gjøre den enda litt søtere ;)

Anbefaler alle å ta en titt på krakkene til Anne-Celin, hun tar i mot bestillinger også :)

GIVEAWAY HOS LILLEHOTTENTOTT

Lillehottentott har giveaway der du kan vinne kjempe fine barnetøffler i skinn fra Tøflus.no.
Jeg hadde aldri hørt om nettbutikken før, men tok en titt og lagret den rett på favoritter. Den er kjekk å ha når tantebarn skal ha bursdags/julegaver, og når man etterhvert får egne barn ;)

Ta en titt her:


For å delta i konkurransen går du inn på denne bloggen:
LILLEHOTTENTOTT

Det er faktisk ikke ofte jeg gidder å delta på sånt, for jeg liker ikke å lesse ned bloggen min med masse "reklame", men denne syns jeg virkelig var verdt et forsøk! :)

NY METODE FOR TOVING

Bare for å ha noe kjapt og enkelt som jeg kunne henge fingra i midt blant bacheloroppgave-skriving og trykking - så satte jeg i gang med et par heklede og tovede tøffler.Når jeg har tovet ting før så har jeg alltid brukt grønnsåpe rett inni vaskemaskina. Det er effektivt, men noe upraktisk da man gjerne må kjøre maskina en gang til etterpå for å få ut såpa ordentlig. Men i denne tøffeloppskrifta stod det at man skulle bruke vanlig vaskepulver + en god dæsj med tøymykner, og jaggu funka det helt supert! Må innrømme jeg var litt overraska, for jeg hadde aldri hørt om at man kunne gjøre det på den måten før!

Bruker du grønnsåpe når du tover noe, eller bruker du vaskemiddel og tøymykner?

GI EN HJELPENDE HÅND DU OGSÅ!

Jeg er skikkelig elendig på å oppdatere her for tida, enkelt og greit! Selv om jeg har lagd litt diverse småtterier så får jeg aldri somla meg til å legge inn bilder her. I tillegg er det veldig mye som skjer, med bachelor-oppgave, jobbsøking (jeg har faktisk fått jobb fra høsten av!!!), og i tillegg har vi akkurat fått oss en liten valp - noe som selvfølgelig krever sitt! Når det er så mye som skjer så blir jeg litt stressa, og da forsvinner også litt av lysten til å syssle med hobbysaker fordi jeg vet det er så mye annet jeg burde ha gjort i stedet. Men ikke gi meg opp helt, for det kommer seg, jeg har bare en litt rolig periode :)

Tenkte jeg bare skulle legge ut en liten oppfordring i mens! Det er jo mange av dere her på blogg som er flittige strikkere og heklere, eller syersker, så kanskje dere kunne tenke dere å bidra med noen små ting til Amanda-prosjektet? Jeg kom over nettsiden dems, der det blant annet står dette:Amandaprosjektet er oppkalt etter dattera vår som levde nesten hele sitt liv på nyfødt/barne intensiven på Rikshospitalet. Det gjorde de en fantastisk jobb, og vi, som foreldre har lyst til å gi noe tilbake, og det gjennom strikking og hekling!
Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye. For den lille, og for de som står rundt; Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke/hekle...
.....Så har vi sett at dette engasjerer og at det er mange som vil hjelpe. Derfor har vi utvidet prosjektet, slik at vi stadig kan forsyne avdelingene med nye sokker, votter, luer og tepper. Det trengs stadig påfyll, for det barnet som får det teppet, den lua og de vottene og sokkene beholder det. Det er deres, og det får foreldrene med seg når de en dag skal ut av sykehuset. Det får de som et minne, fra tøffe dager.
Teppene skal være omtrent på størrelse med et A3 ark, og når det gjelder resten så trenger vi ulike størrelser. Alt fra de som er prematur, til de, som Amanda, er født til rett tid, allikevel syke. Et godt råd er å finne fram mønster på dukke klær, og ta utgangspunkt i det.


Tingene du lager kan sendes inn til disse folkene bak prosjektet, kontakt-info finner du på nettsiden, eller du kan også sende det direkte til et sykehus hvis du har lyst til å støtte andre sykehus enn Riksen. Jeg syns hvertfall det hørtes ut som en super ting å gjøre, og det passer meg fint å holde på med sånne småtterier nå som hobbylysta ikke er helt på topp. Baby-ting blir fort ferdig og krever ikke så mye som de større tingene.

Håper det er flere som vil være med og støtte prosjektet!

BRUNT OG RØDT ER SØTT ;)

Innimellom tusen andre ting har jeg endelig fått tid til å lage en ny voksipose for salg i epla-butikken min. Lenge siden jeg har fått oppdatert noe som helst der, så jeg må nok fikse litt innpå der en dag. Av en eller annen merkelig grunn forsvinner dagene mine så fort for tida ;)

Ønsker dere en finfin søndag og en god påske :)

NABO-GAVE

Nabo'n venter en liten gutt når som helst, så da må vi jo selvfølgelig ha en liten velkommen hjem-gave når knøttet dukker opp her.


Brune tøffler med grønne sløyfer på - til en tøff liten gutt :)


Siden jeg egentlig har mer enn nok med bachelor-oppg min om dagen måtte jeg lage noe som gikk raskt, og da ble det selvfølgelig de små tøfflene. De har falt godt i smak hos alle tidligere mottakere i alle fall, så da satser vi på at de gjør det her også :)
Det blir ikke tid til så mye hobby-syssel om dagen pga bachelor'n, men jeg har noen halvferdige produkter som jeg håper på at jeg kan få skvisa inn litt tid til innimellom, så kanskje det blir litt mer fart på denna bloggen igjen snart ;)

HVA SYNS DU??

De siste par ukene har jeg redigert en hel haug med bilder til bacheloroppgaven min, noen av de la jeg jo ut her når jeg ba dere om forslag til motiver jeg kunne bruke, og etterhvert bestemte jeg meg for at jeg ville bruke øyer. Jeg skal trykke (rammetrykk/silketrykk) motiver og bruke farge, tekst og effekter for å formidle følelser, sånn kort fortalt. Etter å ha tatt mange bilder av forskjellige øyne, og redigert i massevis, har jeg fått korta ned til 19 bilder.

Det jeg lurer på er om dere kan se på dissa bildene og si meg om det er noen dere syns at formidler en følelse veldig godt? Det kan være alle mulige følelser dere kan komme på; sint, glad, trist, redd, fredfull, nysgjerrig, spøkefull, rørt, bekymret, likegyldig osv, bare si meg akkurat det dere syns at bildet sier dere. Fortell meg gjerne om det er noen av bildene dere ikke syns formidler noe i det heletatt også! (nummeret står over bildet!)

Bilde nr.1


Bilde nr.2

Bilde nr.3

Bilde nr.4

Bilde nr.5

Bilde nr.6

Bilde nr.7

Bilde nr.8

Bilde nr.9

Bilde nr.10

Bilde nr.11

Bilde nr.12

Bilde nr.13

Bilde nr.14

Bilde nr.15

Bilde nr.16

Bilde nr.17

Bilde nr.18

Bilde nr.19
Håper dere kan bruke litt tid på å hjelpe meg! :)

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits