januar 2011 (siewartzhobby)

januar 2011

TOVET FLASKEPOSE

På praksisplassen min holder vi på med strikking og toving nå, og lager blant annet flaskeposer. Disse kan brukes enten til termos, babyflasker, vinflasker eller gaveposer. I løpet av de fire dagene vi hadde der i uka som har gått har jeg strikket tre poser, men to av de ligger igjen på Prindsen, så de kommer det bilder av senere.Vi skal ha en utstilling på Prindsen den 18.februar, med alt som har blitt laget i løpet av praksistiden vår, men etter utstillingen kommer flaskeposene til salg på epla-butikken min :)
(selvfølgelig mulig å holde av posen om noen skulle ønske det, men da får man den ikke før etter den 18.)

Hvis noen av dere bor i nærheten av Oslo anbefaler jeg virkelig å komme på utstillinga vår, for der kommer det til å være veldig masse flotte produkter å se på! Det åpner kl.14 og varer til kl.16. Vil du vite mer om Prindsen aktivitetshus kan du gå inn på www.prindsen.org

PORSELENSDEKOR

Jeg kjøpte en tredobbel skål på Europris for et par mnd siden, hadde egentlig tenkt å dekorere den og gi bort til jul, men det ble aldri sånn, så jeg fant ut at jeg likegodt kunne ta den selv, for jeg syns den var veldig fin. Jeg brukte svart porselenstusj og tegnet på mønster for frihånd, og nå har jeg akkurat tatt den ut av ovnen etter herding.
Håndtaket er fortsatt varmt, så jeg måtte bruke grytevott for å holde i det ;)


Perfekt godteskål for jentekvelden vår på lørdag ;)

DEKORERT SERVERINGSBRETT

Susanne og jeg pleier å dele servietter med hverandre når en av oss får kløra i noen fine, og i dag fikk jeg brukt en veldig søt serviett jeg har fått av henne - til å dekorere et trebrett.


På kantene har jeg brukt lyserosa blondebånd, hvite sløyfer, og rosa hekla blomster (alt fra Panduro)

VOKSIPOSE

Jeg har jo som nevnt tidligere slitt litt pga at symaskina mi ble ødelagt, og mamma sin viste seg også å ikke være helt i det beste laget. Jeg har flere bestillinger inne, både på voksiposer og på koseposer, så det passer jo egentlig veldig dårlig, men heldigvis har jeg veldig forståelsesfulle kunder som har sagt det er helt greit å vente. Den eneste jeg måtte få ferdig var en av voksiposene som skulle være gave i en dåp nå på søndag. Etter mye styr og kål fikk jeg hvertfall gjort den ferdig, og den er klar for levering.

Rødrutete bomull utenpå, og brun fleece inni :)

 

NYE INNKJØP

Jeg driver for tiden og strikker en belly-bukse til den lille nevøen min, og siden det er veldig tynt garn tar det også litt tid! Men bilde kommer selvfølgelig når den blir ferdig etterhvert ;)

Jeg har bestilt meg fire nye hobbybøker nå faktisk, syns jeg fortjente et lite påfyll i hylla mi. Hihi! Jeg har bestilt boka "Myk start" fra Ark.no, der kostet den nemlig bare 218kr! (Trykk på bildene for å komme til salgsstedene)


Buksa jeg holder på med nå er fra en oppskrift i denne boka. Har lånt den både på biblioteket og av ei venninne før, og kunne jo forsåvidt bare gjort det igjen, men det er så mange fine oppskrifter i den at jeg fant ut det var like greit å kjøpe boka selv. Når jeg en gang skal ha barn skal jeg definitivt strikke masse fra denne!

I tillegg har jeg bestilt tre bøker fra Hobbyklubben, siden det er salg der nå.
Den ene er "Sy til barn", til 99kr. Jeg har aldri sett i den før, men den virker veldig fin. Inneholder oppskrifter på plagg til barn fra 1-4år.


Den andre er "Barn igjen", det er også en sy-bok, men inneholder også litt strikking. Flest oppskrifter til barn, men også noen til mor. Koster 79kr!


Og den siste er "Rom for rom". Har hørt at den ikke er fult så bra som man skulle forvente, men at det er en grei inspirasjonsbok. Når den bare koster 79kr er det jo helt greit om den ikke er stappfull av gode oppskrifter, så lenge man kan få noen gode ideer og bruke noen av oppskriftene i alle fall.


Så da er det bare å vente på at godsakene skal dumpe ned  postkassa mi :)

Har du noen av disse bøkene, eller har du vært borti de? Såfall blir jeg veldig glad om du legger igjen en kommentar om hva du syns, om det er gode kjøp eller ikke!

SKULLE JO IKKE GÅTT ANN!

Jeg er ganske sikker på at det hviler en forbannelse over meg når det kommer til symaskiner! Jeg kjøpte min første symaskin i Juni i fjor, gledet meg veldig til å begynne og leke meg litt, men gleden ble kortvarig... Det var et eller annet jeg gjorde feil, så sømmene ble helt merkelige. Når jeg prøvde å sy dekorsømmer ble det penere på undersiden enn oppå, og når jeg sydde vanlige sømmer ble det små klumper i sømmen. Jeg prøvde virkelig alt! Endret på alle innstillinger og tredde i tråden tusen ganger for å være sikker på at alt ble rett - fortsatt like gæli! Jeg var like ved å kaste hele maskinen ut av vinduet (tålmodighet er ikke min sterke side!),  men mamma lovte å komme for å se på den.
Mamma kom, tredde i tråden og sydde noen sting - helt perfekt! Rimelig frustrert skulle jeg prøve igjen, og mamma stod bak meg og fulgte med på at jeg tredde i likt som henne. Vi begge mente jeg gjorde akkurat det samme, men likevel ble det like gæli som før når jeg skulle sy. Vi bytta igjen. Mamma tredde i tråden, det gikk helt fint! Jeg tredde i tråden, det ble feil! Ingen av oss kunne skjønne hva jeg gjorde annerledes! Etter en halv evighet gikk det plutselig når jeg gjorde det også. Jeg prøvde noen ganger på rad, og det gikk brått bra hver gang! Helt til mobilen til mamma ringte, og ho snudde ryggen til - da gikk det gæli igjen!! Fortsatt ingen anelse om hvorfor, jeg var sikker på at jeg gjorde akkurat det samme som før! Men da mamma stod ved siden av igjen gikk det bra nok en gang.
Etterhvert dro mamma, og så fort ho var ute døra kan dere jo gjette hvordan det gikk!!

Men etterhvert gikk det da bra igjen, og jeg har ikke hatt noe mer problemer....før like før jul! Satt og sydde julegaver, og brått stod maskina bare bom fast! Den ville ikke gå opp og ned, verken når jeg tråkka på pedalen, trykka på start-knappen eller vridde på hjulet. Prøvde alt mulig rart, men skjønte ikke bæret av hvor feilen var. Det kom jo ingen ulyder før det skjedde heller!
Jeg hadde ikke mulighet til å dra inn til by'n og levere maskina på Sømsenteret i romjula, så for å få ferdig bestillingene jeg hadde inne lånte jeg mamma sin maskin. Det gikk bra i noen dager, men brått stod jaggu den fast også!!!! Jeg fatter og begriper ikke hva jeg gjør galt, det skal jo ikke gå ann!!!!!!
Ble selvfølgelig kjempe lei, satt der rimelig desperat etter å finne ut hva som var gæli, og veldig redd for at jeg hadde ødelagt mamma's symaskin også. Min var det jo bare å levere inn, men mamma sin er gammel og har ikke noen garanti lenger, så den var det litt verre med! Etter en time med desperat leting etter feilen, noen tårer og en frustrert telefon til mamma ble symaskina stående for seg selv. Mamma skulle komme en tur en dag og kikke på den, ho sa ho hadde funnet ut av så mye annet rart med den tidligere, så ho var ikke bekymra nå heller. Jeg derimot var veldig bekymra!!

I går kom mamma, satt seg ved bordet, skrudde på maskina, tråkka på pedalen, og alt var like fint som det pleier!!
Hvordan går det ann?!? Jeg prøvde jo ALT!! Og mamma kan bare skru den på så er det bra igjen!?! Det må jo være en forbannelse over meg og symaskiner!!!

BABYBESØK OG GAVER

Var på besøk hos søstra til Daniel og familien hennes i går, for å kikke på vår nyfødte nevø Leo. Den lille gutten var rett og slett helt nydelig!!

Vi  hadde kjøpt en sparkebukse med bamser og teksten "welcome to the world" på, i tillegg til at jeg hadde heklet og strikket noen ting til han.


Heklede converse-sko


Babytøfler med hjerter


Votter og sko/tøfler med sløyfer - litt større strl enn de andre, så har han noe å vokse i ;)


Daniel og lille Leo - her har Leo på seg converse-skoene :)

Så nå er vi stolt tante og onkel til hele 7 små nieser og nevøer <3

RAMMETRYKK PÅ LERRET

Vi har jobba med rammetrykk på skolen, og nå er jeg endelig ferdig med oppgaven min.Jeg har jobba med to forskjellige teknikker - på det øverste bildet jobba jeg med utvanningsteknikk, mens på det nederste jobba jeg med overalapping. Vanligvis er jeg ikke noe fornøyd med gul og oransj, men akkurat på dette bildet var det de fargene som fungerte best faktisk. Så gjenstår det bare å se hva lærer'n syns da ;)

ENDA EN GAVE TIL NEVØEN SOM SNART KOMMER TIL VERDEN

Min kommende nevø må jo få litt mer enn bare et par votter når han kommer til verden, så nå har jeg strikket et par babytøfler til han også.Fikk strikket et par ekstra tøfler i samme slengen, som nå ligger til salg på epla-butikken min.
(Trykk på bildene for å komme til epla) Nå som julegave-tida er over skal jeg endelig få tid til å lage litt fler produkter til butikken min også :)Babytøflene koster 150kr, og kan fåes i strl 0-3mnd,3-6mnd, og 6-10mnd.
Kan selvfølgelig lages i andre farger også.

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits