Diverse (siewartzhobby)

Diverse

TAVLERJEG ER GLAD I DEG FORDI....

Her om dagen fant jeg ut at jeg skulle lage noe koselig til min beste venninne, for å vise henne hvor mye jeg setter pris på ho. Jeg gjorde det egentlig veldig enkelt, tok en søt liten glasskrukke med rosa jordbær-lokk som jeg kjøpte på Søstrene Grene for en stund siden, og bandt rosa sløyfebånd i to nyanser rundt krukka. På lokket skrev jeg "Jeg er glad i deg fordi", og så var det bare å fylle opp krukka med mange små lapper om hvorfor jeg er glad i henne :)Da jeg var hos henne her om dagen snek jeg meg inn på soverommet og satte krukka på kommoden der, og i går kveld fikk jeg mld om at ho hadde funnet den og at ho ble utrolig glad :)

Det enkle er ofte det beste ;)

GIVEAWAY HOS FRU LYNG

Det er ikke ofte jeg legger ut "reklame" her, men denne gangen er det verdt det. Fru Lyng har giveaway på bloggen sin:

TRYKK HER FOR Å KOMME TIL DEN

Det er superfine premier, og du kan gjøre noen forskjellige ting for å få lodd, blant annet å like facebook-siden til butikken hennes, skrive et innlegg på bloggen om konkurransen, eller reklamere for henne på facebook. Jeg får ikke lagt inn noe bilder av premiene her siden det ikke er lov å hente bilder fra bloggen hennes, men trykk på linken og ta en titt i det minste, jeg lover at det er verdt det ;)

Vurderer faktisk veldig sterkt å lure med meg noen venninner på en hamartur i sommer, så vi kan dra på butikken til Fru Lyng. Det ligger en del bilder på bloggen hennes av varer de har i butikken, og det er jo sååå mye fint! Jeg elsker den stilen, men her ute på bondelandet hos meg er det ikke akkurat enkelt å få tak i den typen interiør og dekorasjoner.

Ta hvertfall en titt på bloggen hennes, og meld deg på giveaway!

STOR HOBBYPAKKE!! TILBUD HOS TANUM!

Tanum hadde et tilbud nå der du fikk et gavekort på 1500kr om du meldte deg inn i en av bokklubbene dems. Siden jeg allerede er medlem i hobbyklubben meldte jeg likegreit inn Daniel for å få gavekortet. ;) Det var masse materialer, bøker, filmer, og diverse andre ting man kunne bruke gavekortet på, og de eneste kravene er at du må bruke hele gavekortet med en gang og at du ikke kan ta mer enn tre bøker.

I dag kom pakka i posten, og jeg er super fornøyd!!


Lær å sy - 10 bøker i 1! En samling små bøker med innføring i 10 forskjellige teknikker, som feks Patchwork, Sashiko og Applikasjon. Kjempe kjekt å ha!


Tildas landsted - Jeg bare elsker Tilda-bøkene!


Fra skrot til skatter - kjempe fin bok med mange gode ideer til oppussing og gjenbruk!

 
Hobbymappe med kortlagings-utstyr - denne er nok den jeg er mest fornøyd med av alt! Kjempe kjekk mappe med mange plastlommer med masse stæsj, og slide-lukkning på toppen. Super til å oppbevare alle småtterier til kortlaging og scrapping. I tillegg var det med saks, tusjer, stempelputer og stempler!


Hobbyveske med utstyr - Innmari grei til oppbevaring av hobbyverktøy, og kjekk å ta med seg om man skal på hobbykveld eller noe. Oppi var det mønstersaks, pinsett, minisaks til servietter etc, skalpell ++


Etui med 10 heklenåler i forskjellige størrelser - Dette har jeg egentlig fra før, men jeg har rota bort et par av nålene, og siden de er så gode å hekle med tenkte jeg at det var likegreit å ha et ekstra sett!


Varg Veum dvd - Litt bare for å bruke opp siste rest av gavekortet, men jeg har faktisk blitt fan av Varg Veum-filmene etter at vi var og så den nyeste på kino for en liten stund siden! jeg har sett 2 av filmene, så gleder meg til å se denne og.


Jeg er veldig fornøyd med pakka mi, og alt detta - som da har en verdi av 1500kr, fikk jeg ved kun å betale portoen på 129kr. Heeeelt okey ;) Så om du ikke er medlem i hobbyklubben alt anbefaler jeg dere å melde dere inn og bruke dette tilbudet!KORT TIL DÅPSBARNET

Det er både dåp og bursdager på gang de nærmeste dagene, men jeg kan jo ikke legge ut gavene her før de er gitt bort, så det får komme senere. I mellomtida tenkte jeg at jeg kunne legge ut et bilde av kortet jeg lagde til dåpen til nevøen min:

Kortlaging er noe jeg akkurat har begynt å prøve meg på, så det er langt i fra noe avanserte greier detta her. Syns det er litt koselig å gi bort kort man har laget selv, for da blir det litt mer personlig :)

SNART FERDIG!!

Nå begynner det å nærme seg slutten på bacheloroppgaven min, endelig!! Jeg er ferdig med trykkinga, og mangler bare å skrive siste rest på selve oppgaven. Her er noen av produktene fra serien min som har fått navnet "Se meg".

 

 

 

 

Disse toppene skal altså fungere som en form for visuell kommunikasjon, der man kan fortelle folk rundt seg hvordan man har det uten å nødvendigvis måtte sette ord på det. En oppgave som kan ufarliggjøre temaet psykisk helse ute i skolene.

VISUELL KOMMUNIKASJON RUNDT TEMAET PSYKISK HELSE

Selv om jeg henger litt etter har jeg i det minste kommet litt på vei med bachelor-oppgaven min. Som sagt før har jeg valgt å jobbe med fargesymbolikk og fargepsykologi, i sammenheng med psykisk helse. Tanken er at oppgaven min skal kunne brukes i ungdomsskolen, som en del av fargeteori-opplæringen, men også som en del av et prosjekt med å skape åpenhet rundt temaet psykisk helse. Jeg skal lage t-skjorter/topper med motiver som formidler hvordan den som har på seg produktet føler seg, og da har jeg lagd fire forskjellige motiver; sint, redd, trist og glad. Siden psykisk helse er et tabubelagt tema er det mange som ikke tør/vil snakke om det, og derfor tenker jeg at man kan kommunisere på en annen måte enn å snakke - nemlig visuell kommunikasjon!

Her er noen av prøvetrykkene mine foreløpig:


Glad


Redd


Trist


Sint


Sint


Glad


Redd


Trist

Alle trykkene er i "riktige farger" ut i fra fargesymbolikk og fargepsykologi, så fargene er ment som en forsterkning av følelses-formidlinga.
Hvem av trykkene syns du uttrykker best den følelsen som det står for?

KRAKK TIL KJØKKENET

Små-inspirert av de flotte krakkene til Anne-Celin fant jeg ut at jeg skulle dekorere min egen krakk til å ha under kjøkkenvinduet. Jeg malte den helt enkelt hvit og satte på noen veggmerker som jeg hadde liggende, som faktisk passet veldig fint til.

Må faktisk innrømme at jeg ble ganske så fornøyd, vurderer å sette på en rød sløyfe på den også bare for å gjøre den enda litt søtere ;)

Anbefaler alle å ta en titt på krakkene til Anne-Celin, hun tar i mot bestillinger også :)

HVA SYNS DU??

De siste par ukene har jeg redigert en hel haug med bilder til bacheloroppgaven min, noen av de la jeg jo ut her når jeg ba dere om forslag til motiver jeg kunne bruke, og etterhvert bestemte jeg meg for at jeg ville bruke øyer. Jeg skal trykke (rammetrykk/silketrykk) motiver og bruke farge, tekst og effekter for å formidle følelser, sånn kort fortalt. Etter å ha tatt mange bilder av forskjellige øyne, og redigert i massevis, har jeg fått korta ned til 19 bilder.

Det jeg lurer på er om dere kan se på dissa bildene og si meg om det er noen dere syns at formidler en følelse veldig godt? Det kan være alle mulige følelser dere kan komme på; sint, glad, trist, redd, fredfull, nysgjerrig, spøkefull, rørt, bekymret, likegyldig osv, bare si meg akkurat det dere syns at bildet sier dere. Fortell meg gjerne om det er noen av bildene dere ikke syns formidler noe i det heletatt også! (nummeret står over bildet!)

Bilde nr.1


Bilde nr.2

Bilde nr.3

Bilde nr.4

Bilde nr.5

Bilde nr.6

Bilde nr.7

Bilde nr.8

Bilde nr.9

Bilde nr.10

Bilde nr.11

Bilde nr.12

Bilde nr.13

Bilde nr.14

Bilde nr.15

Bilde nr.16

Bilde nr.17

Bilde nr.18

Bilde nr.19
Håper dere kan bruke litt tid på å hjelpe meg! :)

SE HVA JEG HAR FÅTT :)

Bloggen min har hatt hikke i snart en uke nå, så jeg har ikke kommet inn på siden der jeg skriver nye innlegg.... Men nå er den kommet på bedre tanker, så da må jeg ta igjen litt av det tapte ;) Jeg har nemlig vært så heldig og fått to blogg-awarder av to søte jenter; Susanne og Marie! Tusen takk begge to, det var kjempe koselig!! Er alltid hyggelig å se at folk liker bloggen min og det jeg lager! Jeg anbefaler dere alle å ta en titt på begge disse bloggene, for de er begge noen kjempe kreative sjeler som lager mye fint! De har helt klart fortjent awarden begge to!

Så skal jeg gi den videre til fem bloggere som inspirerer meg, og da har jeg valgt ut disse:

* Lena-Marie - min strikkeglade kusine som stadig imponerer med strikkepinnene
* Marianne - en produktiv dame som både hekler og strikker veldig mye fint. Jeg elsker de strikkede pinnsvina hennes!!
* Silje Irene - en kreativ sjel som på tross av mye fysiske plager er storforbruker av garn og pinner
* Anne-Celin - en blogg full av inspirasjon for alle kreative mennesker. Hun selger også noen super fine krakker!
* Chasing the Stars - her får du gode tips og ideer, nok en kreativ sjel som gjerne deler med andre

JEG TRENGER LITT HJELP!

Jeg er i gang med bachelor-oppgaven min, og kort fortalt skal jeg jobbe med å formidle følelser gjennom å bruke rammetrykk på tekstil. Jeg har foreløpig ikke kommet lenger enn at jeg sitter og redigerer diverse bilder, som forslag til motiver jeg kan bruke. Men jeg trenger litt hjelp fra dere!

Hvordan bilde ville du brukt som motiv om du skulle lage et trykk som skal formidle en følelse??

Jeg har ikke valgt ut hvordan følelse jeg skal bruke enda, så det er bare å komme med alt du kan tenke på! For å si det på en litt annen måte da, hva slags motiv kan du forbinde med hvilken følelse?
Det kan være mennesker, natur, non-figurativt, abstrakt, utsnitt, stilleben, hva som helst, bare kom med alt du kan tenke på. Bildene jeg velger må jo redigeres og gjøres om til svart/hvitt for at det skal kunne overføres til en trykkramme, og da mener jeg kun svart og hvitt, ikke gråtoner, så det gir jo noen utfordringer det også.

Hittil har jeg blant annet redigert et bilde av lillesøstern:


Et av tremenningen min:


Og et bilde av øyet mitt:


Men som dere ser så blir det mye mennesker, og de fleste bildene mine er kun glede eller sorg/sinne, så jeg skulle gjerne funnet motiver på andre følelser også. Så kom gjerne med alle tanker og forslag som popper opp i hodene deres, så blir jeg veldig veldig glad! Ikke vær redd for at forslaget er feil eller ikke passer eller noe sånt, for jeg trenger ALT av ideer!!

KONKURRANSE-TIPS

Susanne har konkurranse på bloggen sin, der du kan vinne et kjempe fint te-skrin!

Jeg har jo et som jeg har laget selv, derfor deltar jeg ikke, men jeg anbefaler alle andre å delta :) Disse skrinene er kjempe fine og praktiske, med seks små rom oppi der du har forskjellige te-sorter. Mye koseligere å sette fram på bordet enn de kjipe eskene som te'en kommer i fra butikken.

Trykk her for å komme til bloggen til Susanne og innlegget med konkurranse-reglene!

UTSTILLING FRA PRAKSISPERIODEN VÅR

Etter fire fantastiske uker i praksis på Aktivitetshuset Prindsen hadde vi utstilling på huset i går, noe som var en suksess. Det kom ca 100 personer innom og kikket på alle de fine produktene som brukerne har laget i løpet av tiden vi har vært der, så det var en god del fler enn vi hadde regnet med. Vi har hatt fire kurs i løpet av praksisen, strikking&toving, maling, decoupage&smykkelaging, og tekstiltrykk, og jaggu var det mye fine produkter fra alle kursene! Vi innså ikke hvor mye som faktisk var laget før vi skulle sette opp til utstillingen, vi trodde egentlig at det kom til å bli litt lite til å stille ut i et så stort rom, men det ble heller tvert i mot.


Til og med et lite hjørnebord ble dekorert med fargerike trykk!


Noen av maleriene


Vesker som er strikket og tovet, pluss noen blomsterpotter med serviettdecoupage


Stofftrykk


Smykker


Decoupage


Stofftrykk

Skulle virkelig ønske at vi kunne hatt praksis i enda noen flere uker, men jeg er veldig glad for at jeg har fått være der i fire uker hvertfall! Det blir en helt annen måte å jobbe på enn når man er i skolen, både i forhold til det pedagogiske og det faglige.

Hvis du vil lese litt mer om Prindsen og hvordan vi har hatt det der kan du gå inn på hverdagsbloggen min ved å trykke her:
www.siewartz.blogg.no

HOBBYBOK-SALG!!

På vei til praksisen i går ringte Susanne og tipset meg om at det var salg på hobbybøker på Nordli på Gunnerius. Selv om jeg er fattiglus om dagen så måtte jeg jo bare ta en tur innom, og jaggu fikk jeg da kjøpt et lass ;)Alle bøkene kostet bare 39,- per stykk, så det var rett og slett bare for billig til å la være ;) Nå venter jeg bare på å få tilbake symaskina mi fra service (noe som har tatt så ekstremt lang tid nå!!!), så skal jeg sette i gang med noen nye prosjekter :)

PORSELENSDEKOR

Jeg kjøpte en tredobbel skål på Europris for et par mnd siden, hadde egentlig tenkt å dekorere den og gi bort til jul, men det ble aldri sånn, så jeg fant ut at jeg likegodt kunne ta den selv, for jeg syns den var veldig fin. Jeg brukte svart porselenstusj og tegnet på mønster for frihånd, og nå har jeg akkurat tatt den ut av ovnen etter herding.
Håndtaket er fortsatt varmt, så jeg måtte bruke grytevott for å holde i det ;)


Perfekt godteskål for jentekvelden vår på lørdag ;)

BABYBESØK OG GAVER

Var på besøk hos søstra til Daniel og familien hennes i går, for å kikke på vår nyfødte nevø Leo. Den lille gutten var rett og slett helt nydelig!!

Vi  hadde kjøpt en sparkebukse med bamser og teksten "welcome to the world" på, i tillegg til at jeg hadde heklet og strikket noen ting til han.


Heklede converse-sko


Babytøfler med hjerter


Votter og sko/tøfler med sløyfer - litt større strl enn de andre, så har han noe å vokse i ;)


Daniel og lille Leo - her har Leo på seg converse-skoene :)

Så nå er vi stolt tante og onkel til hele 7 små nieser og nevøer <3

RAMMETRYKK PÅ LERRET

Vi har jobba med rammetrykk på skolen, og nå er jeg endelig ferdig med oppgaven min.Jeg har jobba med to forskjellige teknikker - på det øverste bildet jobba jeg med utvanningsteknikk, mens på det nederste jobba jeg med overalapping. Vanligvis er jeg ikke noe fornøyd med gul og oransj, men akkurat på dette bildet var det de fargene som fungerte best faktisk. Så gjenstår det bare å se hva lærer'n syns da ;)

ALBUM TIL BESTEVENNINNA

Til min beste venninne, Marita, lagde jeg blant annet et album til jul. Det inneholdt bilder fra masse ting vi har opplevd sammen, sitater om vennskap, dikt - noen selvskrevne og noen jeg har funnet i bøker og på nett, og små hilsner.

Jeg har aldri vært noe opptatt av scrapping før, så dette er vel første gangen jeg har satt meg ned og syssla med noe slikt, men det ble da ikke så verst i alle fall ;) Kan vise noen sider så dere får en liten titt:Likte spesielt godt et sitat jeg fant på nettet:
A true friend can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile

TRE NYE PRODUKTER

Blir dårlig med innlegg her når alle dagene går med til julegave-mekking, men det er jo noen gaver som det ikke er noen fare for at mottakeren skal se her, så her kommer da noen bilder hvertfall ;) Katrine bestilte en kosepose som julegave til sin lille hund Molli.


Får håpe Molli liker den like godt som Ruffen likte sin :)

Kristine har en fetter med Downs syndrom som har bursdag nå i slutten av Desember. De hadde lyst til å gi han en kopp med navnet og bursdags-datoen hans på, så da bestilte hun en av meg.


Enkel men likevel personlig og koselig gave :)

Og til slutt - et par tøffler som jeg strikket til en dame jeg har kommet i kontakt med gjennom =Oslo. Vi har brevveksla litt, og jeg hadde lyst til å sende henne en liten gave til jul.

Det blir nok ikke noen fler innlegg før jul nå, må bruke de siste dagene før julaften til å sy ferdig de siste gavene. Men etter jul skal jeg legge ut masse bilder av alle tingene jeg har laget som julegaver i år, så da er det bare å følge med ;)

Ønsker dere en super julefeiring alle sammen! Håper dere får en flott julekveld sammen med de dere er glade i!

JAAAA =D

Våkna til en veldig trivelig mail i dag:

Jeg sendte nemlig inn dette forslaget til Creative Company's adventskonkurranse for noen uker siden, men så glemte jeg det litt bort etterpå. Har derfor bare vært innom konkurransen og sjekka kun èn gang etterpå, og det var for et par uker siden. Da hadde ideen min fått fem stemmer, mens de tre på topp hadde over 300. Derfor tenkte jeg at da var det ikke særlig til håp, så jeg la ikke noe mer i det.

Helt til jeg fikk mail i dag om at jeg hadde vunnet!! Og premien er et gavekort på 1000kr hos Creative Company!!
Gjett om jeg skal storshoppe!! Weeeee!!

LAG EN JULEGAVE TIL EN FREMMED!

Trenger du noe å henge fingra i?
Gått tom for ideer til hva du skal lage?

Såfall syns jeg du skal lage julegaver til folk du ikke kjenner! Folk som ikke er like heldig som deg og meg, folk som ikke får så mange julegaver, folk som ikke en gang får være innendørs på julaften!

Uansett om du strikker, hekler, tover eller kan komme opp med andre ideer - varme plagg og tepper etc er virkelig etterlengtet blant hjemløse og vanskeligstilte! Jeg har selv samlet sammen masse klær og sko som jeg har levert på kontoret til =Oslo. Du må gjerne gi bort brukte ting også, så lenge det ser fint ut.
Jeg kan hvertfall love deg at du skal lete lenge etter noen som blir mer glad for de hjemmestrikka sokkene dine eller den hjemmehekla lua di - enn nettopp disse menneskene.

Selvfølgelig er det ikke bare Oslo som har hjemløse, så du kan jo undersøke om det er noen plasser du kan levere sånt i din nærmeste by, eller du kan sende det i posten til:

Erlik
Skippergata 14
0152 Oslo

Om du ikke helt vet hva du kan bidra med kan du også gi en pengegave:

Gavekonto ? bidrag merkes med «=Oslo»:
5082 05 86570

Bli med og lag en god jul for de som ikke har det så lett! Kun ett eneste par med ullsokker er til stor glede for en eller annen ute på gata!

JULEVINDUER

1.Desember betyr dekorering av vinduene!Mamma pleide alltid å dekorere kjøkkenvinduet på denne måten når vi var små, noe jeg alltid syntes var så koselig, så jeg er jo bare nødt til å fortsette med det selv også. Det eneste du trenger er tapetlim og bomull, også har jeg satt noen røde filt-snøfnugg i rutene da, men man kan jo bruke andre ting også.
Tapetlimet skal blandes veldig tynt (!!), så er det bare å rive opp bomulla i remser, male opp striper med lim, og sette på bomulla.
Jeg drar litt i bomulla her og der til slutt, så ser det litt mer fluffy og snø-aktig ut!I år har jeg gjort det slik både på kjøkkenet og i gangen. Syns det gir så koselig stemning :)

JULEPYNT AV FLASKER OG BLOMSTERPOTTER

Store deler av tida mi går med på julegaver nå om dagen, men det hender jeg får lurt inn litt julepynt og andre småsaker innimellom. I går hadde jeg en skikkelig jule-kose-kveld, hvor jeg og Ruffen lempa med oss dyna inn på sofaen, og koste oss med Disney julefilmer og litt julepynt-mekking.

Jeg har lenge hatt planer om å lage en sånn fin "tråd-tavle" i naturcanvas, for jeg syns de er så stilige. I går fikk jeg endelig somla meg til det. Tar jo ikke lang tid i det heletatt, er bare det at jeg alltid driver med julegaver når jeg først har tid til sånt. Min fikk selvfølgelig et julepreg over seg, men det kjekke er jo at man kan bytte ut tingene som henger på den når som helst.Måtte bare ha med dette lille verset fra et klippeark jeg kjøpte på Panduro, for jeg syns det var så søtt:


Jeg tok også to tomme glassflasker og dekorerte de, så skal jeg sette noen kvister oppi og henge julekuler på kvistene.Jeg malte de med Gesso, fordi det sitter litt bedre enn vanlig acrylmaling, og det skaler ikke av like lett. Måtte ta tre lag for at det skulle dekke ordentlig, men boksen med Gesso er ganske drøy. Så har jeg stemplet på nissen og teksten, brukte "Brilliance"-stempelpute, for den tørker mye fortere. Var litt vanskelig å få stempeltrykkene jevne og fine, men det får bare gå ;) Sløyfe på tuten var liksom kronen på verket, og så blir det jo mye mer stilig når jeg får kvister med julekuler oppi også :)

Til slutt malte jeg også en liten blomsterpotte jeg hadde stående i kjelleren, og dekorerte den på samme måte som flaskene. Plukket noen kongler som jeg har lagt oppi, og vips så ble den ganske så søt!

I dag må jeg nok holde meg til gavene igjen, har fortsatt en del som gjenstår, men jeg har da planer om litt mer pynt etterhvert også.
Håper dere får en finfin uke alle sammen! :)

FORT GJORT

Fortsetter litt med julegleder for pippene ;)

Siden skjærer og kråker gjerne kommer og forsyner seg groft av meisebollene syns jeg det er kjekt å ha en matstasjon der kun de små fuglene kan få tak i litt også. Kjøpte et fint lite fuglehus på Søstrene Grene, og nå har jeg malt det i koselige julefarger.Nok en liten sak som er fort gjort, men som pippene blir ille glad i deg for ;)

STRØKENT!!

I dag har den snille mamma'n min og svigers vært her nesten hele dagen, og hjulpet oss med en skikkelig rydde/vaske-sjau i hele huset. Utrolig deilig å få kasta all dritten som har blitt gjemt i kriker og kroker - sånn i tilfelle vi skulle komme til å trenge det! Vi trenger det jo aldri... Så nå er halve verandaen vår full av søppel og styr som skal kjøres på dynga i morgen, mens huset vårt er strøkent og nyvaska =D Har fått inn noen store hyller i vinterhagen, i tillegg til de jeg fikk av mamma for litt siden, så nå har alt en plass, og jaggu skal det få holde seg sånn og! Jeg må innrømme jeg er et skikkelig rotehue, jeg er dårlig på å holde orden rundt meg, men så bra som det har blitt her nå er jeg jo bare nødt til å bli flink! Tusen tusen takk til supersnille mamma og svigers for all hjelp i dag!!

Som nevnt tidligere har jeg endelig fått beisa kjøpmannsdisken som jeg kjøpte for noen uker siden også, og i dag har alle sysakene mine fått plass inni. Er veldig fornøyd med fargen, og enda mer fornøyd med å ha fått orden på tingene mine.


Slik så den ut når jeg kjøpte den. Helt grei, men det var så mye flekker på den, så jeg var nødt til å fikse litt på den.


Og sånn ble den etter noen runder med pussepapir og beis :)

Ville du ha bytta knotter på den, eller beholdt de som er på??

KAN DU HJELPE MEG?

Jeg har endelig fått surra meg til å beise sjenken som jeg kjøpte brukt for et par mnd siden. Det var en skikkelig drittjobb, men så ble det veldig bra da :) Skal legge ut bilde seinere, men jeg får ikke satt opp overskapet før min kjære kommer hjem fra jobb, for jeg greier ikke løfte det opp alene.

Men jeg har egentlig litt lyst til å bytte knottene også....det er ikke nødvendig, de passer helt greit de som var på, men jeg skulle gjerne piffet opp sjenken enda litt mer ;) Så jeg lurte på om noen av dere vet om noen nettsider som selger fine knotter? Har googla litt og funnet en del, men det er så dyrt! Jeg må ha ti stykker, så jeg kan ikke betale over 50kr per stykk...

Vet du om et sted jeg kan få kjøpt billige knotter??

11 TIPS TIL HJEMMELAGDE JULEGAVER

Regner med det er fler enn jeg som er i gang med julegaver, så jeg tenkte jeg kunne komme med noen tips til hjemmelagde gaver. Er jo både ekstra koselig og (i noen tilfeller) billig å lage gavene selv, pluss at jeg hvertfall syns det er koselig å sitte og lage diverse ting.

1. Hjerter av bjørkekvist - billig!

Denne ideen fikk jeg fra en blogg som heter "mer enn bare ord"
Gå ut i skogen og plukk en haug med bjørkekvister, så tynne som mulig. Jeg tenkte nemlig at det var greit å ta noen litt tjukkere også, men da ble det bare vanskeligere å bøye de pent. Du trenger ganske masse, mer enn man tror, så ta med deg noe å bære i.
For å se hvordan det gjøres kan du gå inn på bloggen til Rebekka, bare trykk på bloggnavnet under bildet. Der er det beskrevet veldig fint hvordan det skal gjøres :)

2. Egendekorerte lys - rimelig
På Panduro får du kjøpt både dekorpenner for lys, og bilder du kan sette rett på lysene.

Kjøp noen store billige kubbelys på ikea eller nille el.l, og dekorer dem som du vil. Sett på en fin sløyfe eller en krans av små grankvister rundt.
Du kan også dekorere lys med servietter, ved hjelp av et strykejern. Klipp til servietten så den passer til lyset, og sett strykejernet på svakeste varme. Ikke press hardt, stryk heller over flere ganger enn å smelte stearinen alt for mye.
Når du er ferdig renser du strykejernet ved å stryke over en avis. Avisa vil trekke til seg stearinsrestene som sitter igjen på jernet.

3. Fat, brett, julekuler etc - dekorert med decoupage - varierende pris
Kjøp en flaske med decoupagelakk og du kan dekorere nesten hva du vil. (bare husk at det er forskjellige typer lakk for forskjellige materialer) Dekorer et fat, noen julekuler i glass, eller tekstiler. En stor flaske med lakk er ganske drøy, på panduro koster den rundt 80kr mener jeg. Som dekor kan du bruke både servietter, glanspapir, glansbilder, dekorark, klippeark + + +

Dette trebrettet har jeg dekorert med to nisser som jeg klippet ut fra en serviett, og så satte jeg på to julebånd på håndtakene. Enkelt og likevel flott!

4. Hjemmelagde karameller - rimelig
Hjemmelagde karameller er alltid koselig å få, kanskje du kan dekorere et fint glass og ha de oppi også, eller bare putt de i noen fine cellofanposer.
Du trenger:
50 g smør
200 g farin
2 1/2 dl fløte
2 dl sirup
1 ts vanijesukker

Putt alt oppi en kjele og rør hele tiden! Hvis du lar det stå i ro svir det seg veldig fort! La det koke på middels varme til det får en gyllenbrun farge, hell massen over i en langpanne med bakepapir og la det stivne LITT før du skjærer det i terninger eller andre former. For å unngå at de klistrer seg til hverandre kan du ta litt melis i et glass og riste karamellene oppi glasset.

5. "Leca-lysblokk" - billig
Lecablokker får man kjøpt billig på maxbo eller lignende butikker. Kjøp en boks hvit (eller annen ønsket farge) spraymaling, og spray blokken med denne. Kle hullene i lecablokka med alluminiumsfolie, og sett lys inni. Folien gir et kjempe fint lysspill :) Selvfølgelig kan du dekorere blokken med andre ting også, kongler, granbar, julekuler, alt hva du kan finne på.

6. Bakst i hjemmelaga tekstilpose - ok pris
Skal du gi gave til en som har alt? Hva med å bake noe? Brød, julekaker, rundstykker, knekkebrød eller flatbrød. For å gjøre det litt ekstra flott kan du sy en enkel pose i bomull eller lin, med snøring øverst, som du putter baksten i. Kjempe koselig og kjempe godt ;)


7. Lysestaker av gamle flasker - billig
Kjøp en flaske snøspray på panduro. Finn fram noen tomme vinflasker eller andre flasker med litt størrelse på. Spray flasken, miks gjerne med annen dekor - som decoupage, sløyfer, flotte etiketter, små kongler, tekstiler, bølgepapp, perler, glitter etc. Sett lys i tuten på flaska og du har kjempe dekorative lysestaker!8. Personlige tavler av naturlerret - litt høyere pris
På de fleste hobbybutikker får du kjøpt naturlerret på ramme. Kjøp i ønsket størrelse, og surr noen runder med hyssing eller naturbånd hit og dit. Bruk små klyper til å feste lapper og bilder til tråden, sett på noen klistremerker eller 3d-stickers, sløyfer, mal på lerretet eller bruk stempler. Kun fantasien setter grenser!

9. Tova sitteunderlag til barna - rimelig
Uansett hvor flink eller ikke flink du er til å strikke eller hekle greier de aller fleste å lage en stor firkant. Om du er litt mer dreven kan du selvfølgelig lage mønster også. Kjøp billig ullgarn på europris, bogerud, sparkjøp eller lignende. Husk at produktet krymper en god del når det toves, så lag det stort!
Når sitteunderlaget toves blir det ekstra tykt og varmt, helt supert for små barnerumper på skoletur. Vil du gjerne dekorere, men syns det er vanskelig med mønster, så kan du jo bruke filtenål og sette på dekor når sitteunderlaget er ferdig tovet.

10. Strikkede eller sydde vinposer - valgfri pris ;)
Kjøp en flaske god vin, og strikk eller sy en pose til å ha flaska i. Posen kan dekoreres på alle mulige måter, filting, sløyfebånd, etiketter, bilder, knapper, osv.

Oppskrift kan du feks finne HER
eller HER
Om du vil sy kan du finne litt inspirasjon HER

11. Varmepose - rimelig
Den perfekte gave til enhver frossenpinn! Sy en pose i passende størrelse (du kan lage en liten lommevarmer eller fotvarmer, eller en større avlang pose som kan legges over skuldre og nakke). VIKTIG: Bruk stoff som tåler høy varme, helst bomull eller lin. Har også hørt at man kan bruke frottèhåndkle, men det vet jeg ikke hvor godt funker. Som vanlig - kun fantasien som setter en stopper, du kan lage forskjellige figurer, dyr, eller bare en helt enkel pose. Fyll den med hele hvetekorn eller ris. Posen kan varmes opp i micro eller vanlig ovn, og er kjempe god både for stive muskler og ledd, for gravide, for frysepinner, eller mot magesmerter.Håper det var brukbare tips ;)

ANBEFALING!

Hvis du er like glad i både jul og håndarbeid som det jeg er - så er denne boka perfekt for deg!

Jeg bestilte den fra hobbyklubben og har akkurat fått den nå. Jeg elsker den! Det er så mange fine ting og gode ideer i den! Noe av det jeg liker best er at boka inneholder oppskrifter innenfor mange forskjellige hobby-områder, både hekling, strikking, decoupage, maling, filting, brodering, dekorering og til og med noen bakeoppskrifter. Kan garantere at jeg har henda fulle fram til jul i alle fall! Jeg har riktignok en haug med julegaver som skal lages også, men jeg er jo bare nødt til å prøve ut noe fra denne boka innimellom!

Har du noen hobbybøker å anbefale?

SØTNOS

Ei venninne bestilte et barneservise med ugle av meg, til dattera si som fyller ett år neste måned. Jeg måtte jo legge med en liten ekstra bursdagsgave til vesla fra meg også, så jeg fant noen super søte tøfler på Cubus, og skrev inn navnet hennes under.


Siden fleece-stoff ikke tåler så høy varme kunne jeg ikke lage vanlig antiskli på disse, men det er jo koselig med navnet på uansett da :)

I tillegg ble det en søt lue med skrift på også:

Jeg må bare innrømme at jeg ikke er helt fan av det å ha navnet på barnet på ytterklær, sånn som man ofte ser på luer spesielt. Det er veldig lett for en og annen ekkel gris å vinne tilliten til barnet når han faktisk "kan" navnet på ungen, et lite barn tenker jo ikke på at det står på lua, og har lett for å tro at denne personen er en bekjent siden han kan navnet.
Nå er jo ikke dette like aktuelt for en unge på 1år, ho flyr jo ikke akkurat rundt alene, men likevel....jeg syns det er bedre å skrive på andre søte ting :)

Hva syns dere om å ha barnas navn på lua eller lignende?

PORSELENSSETT MED ENGLER

Nok en julegave er ferdig:


Porselenskopper og tallerker med engler på.
Englene har jeg tegnet på med porselenstusj. Har noen flere porselenssett som skal dekoreres også, noen er til barn og skal få litt artigere og mer fargerike figurer, mens de som er til voksne blir litt mer enkle - sånn som disse.

Til dette settet skal jeg også sy to dekkebrikker i svart og hvitt :)

CARPE DIEM i Shabby Chic Style

Har malt og pusset noen trebokstaver som skal få stå til pynt på den nye sjenken min når den blir ferdig oppussetMin kjære var tydeligvis ikke helt oppdatert på latinsk'en, så når jeg viste det til han så han bare rart på meg og lurte på når jeg hadde blitt så fan av dem! Han trodde tydeligvis at jeg hadde tenkt å dekorere stua vår med navnet på en rappeduo i trebokstaver ;)

EN STOR BAG MED GODSAKER!

Jeg har liksågreit skaffa meg en real dose forkjølelse og feber, så det blir litt så som så med hobbyarbeid om dagen. Passer meg egentlig veldig dårlig, siden jeg har så utrolig mye som skulle vært gjort, både av ting her i hjemme i huset, og av julegaver og bestillinger. Men jeg er nok snart på beina igjen!

Fikk da lempa den frosne kroppen min inn på forelesning i dag, noe jeg egentlig kunne vært foruten hadde det ikke vært for at jeg visste at søte Susanne hadde med en stor haug med godsaker til meg ;) Jeg fikk nemlig bestille "litt" hobbyvarer gjennom henne, siden ho får rabatter, og i helga hadde ho fått pakka vår. Jeg var ikke direkte snau når jeg bestilte, så ho måtte dele det i to lass for ikke å bære seg hjæl stakkar. ;) Tusen takk snille Susanne for at du både lar meg misbruke rabatten din og for at du bærer deg skækk for min skyld!

Første lasset var altså med i dag, og nå skjønner dere kanskje hvorfor det passer meg dårlig å være sjukling akkurat nå:


Her er det alt fra fleecestoff til knagger og stempler! Mesteparten skal bli julegaver, men noe er til meg selv også ;)

Gjett om jeg skal kose meg framover =P

ENDELIG ER STUA FERDIG!

Endelig har vi fått på plass alle de nye møblene!


Eneste vi mangler er en stor plante eller pyntegjenstand i hjørnet bak sofaen (står et Bombay hjørnebord bak der, så planen er å ha noe med litt størrelse på oppå det bordet)

Tv-bordet er et gammel trebord jeg har pusset ned og lakket selv.

Sånn så det ut før, her har jeg akkurat begynt å pusse det:

Og sånn ble det til slutt:


Jeg er veldig fornøyd med både tv-bordet og de andre nye møblene. Veldig morro å få fornyet hele stua på en gang! =)

SOM SMÅBARN I GODTEBUTIKKEN!

I dag kom endelig den nye sofaen min, så jeg har brukt ettermiddagen på å sette sammen den og det nye sofabordet, pluss å flytte over alle konsollene og tv'n til det nyoppussede tv-bordet. Er SÅ fornøyd med hvordan det har blitt her nå, er virkelig stor forandring! Har veldig lyst til å vise dere bilder, men i morgen skal jeg hente nytt gulvteppe og et hjørnebord i samme stil som sofabordet, så jeg venter til det er på plass før jeg viser det fram ;)

På formiddagen var vi på Husfliden i Oslo, fordi de har vært så greie og sponset studentbedriften vår; Smokk&Pote SB. De sponset oss med masse garn, så vi får prøvelaget masse produkter som vi kanskje skal ha med i hobbyboka vi lager. Jeg følte meg som en liten unge i godteributikken, koste meg helt vilt når vi fikk gå rundt i butikken der og bare plukke med oss haugevis av garn uten å betale for det!! Vi fikk faktisk garn for flere tusen kroner (ca.70nøster), virkelig utrolig snilt av de å sponse oss med så mye! Jeg falt helt for en ny garntype de hadde fått inn fra Raumagarn, som heter Puno. (klikk på navnet for å komme til nettsiden) Dette er et baby alpakka/merino/polyamid-garn, og helt utrolig mykt!!

Fikk med meg noen nøster av det, og gleder meg skikkelig til å prøve det ut!

Fordelte selvfølgelig garnet på oss tre i bedriften, og det ble et ganske så stort lass på hver av oss. Så nå er det bare å sette i gang med strikking og hekling!

Her er posen jeg fikk med meg hjem, et stort lass =D

Husfliden har et kjempe stort utvalg av garn, så om du bor i nærheten av Oslo er det virkelig verdt å ta en tur innom!

MER JULEGAVER TIL TANTEBARN!

Etter tips fra søte Susanne, en veldig kreativ klassevenninne, har jeg laget sokker med "antiskli" i julegave til mine to mellomste tantebarn.


Rakel får rosa og lilla, mens Noah får blå og grønne.
Både søte og veldig praktiske, navnemerking og antiskli i ett ;)

MATERIALSHOPPING!

Tok en aldri så liten svipptur innom Panduro, og det ble dyrere enn jeg hadde tenkt....surprise surprise! Merkelig det der, skjer alltid ;)


Noe av innkjøpet mitt! Elsker de små heklede blomstene, kan jo brukes som dekor på alt mulig! Jeg har hekla noen selv tidligere, men akkurat nå sliter jeg med betennelse i armen, og da er ikke hekling det beste å holde på med.... Enda godt man har Panduro! ;)

Venter også på en pakke fra Panduro med en haug med stæsj som jeg har bestilt gjennom Susanne. Gleder meg noe veldig til den kommer, da får jeg litt å henge fingra i!

NETTBUTIKKER

Noen fine nettbutikker for dere som er hobbyinteresserte:

www.cchobby.no
www.panduro.no
www.sydilla.no
www.leanne.no
www.stoffogstil.no
www.tamo.no
www.hobbyhimmelen.no
www.hobbystua.com
www.shop.pickles.no
www.brodeributikken.no

Vet du om noen fler må du gjerne legge igjen link i kommentarfeltet!


Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits