VISUELL KOMMUNIKASJON RUNDT TEMAET PSYKISK HELSE (siewartzhobby)

VISUELL KOMMUNIKASJON RUNDT TEMAET PSYKISK HELSE

Selv om jeg henger litt etter har jeg i det minste kommet litt på vei med bachelor-oppgaven min. Som sagt før har jeg valgt å jobbe med fargesymbolikk og fargepsykologi, i sammenheng med psykisk helse. Tanken er at oppgaven min skal kunne brukes i ungdomsskolen, som en del av fargeteori-opplæringen, men også som en del av et prosjekt med å skape åpenhet rundt temaet psykisk helse. Jeg skal lage t-skjorter/topper med motiver som formidler hvordan den som har på seg produktet føler seg, og da har jeg lagd fire forskjellige motiver; sint, redd, trist og glad. Siden psykisk helse er et tabubelagt tema er det mange som ikke tør/vil snakke om det, og derfor tenker jeg at man kan kommunisere på en annen måte enn å snakke - nemlig visuell kommunikasjon!

Her er noen av prøvetrykkene mine foreløpig:


Glad


Redd


Trist


Sint


Sint


Glad


Redd


Trist

Alle trykkene er i "riktige farger" ut i fra fargesymbolikk og fargepsykologi, så fargene er ment som en forsterkning av følelses-formidlinga.
Hvem av trykkene syns du uttrykker best den følelsen som det står for?

3 kommentarer

Emilie

08.05.2011 kl.22:40

Jeg likte veldig godt den første glade, også den sinte med to røde og en svart. Kjempe god ide med den oppgaven, tror det er viktig å få mer åpenhet rundt psykiske lidelser.

Trine :)

09.05.2011 kl.09:04

Syns de var kjempe fine :D Likte best den med to røde og en svart, den som er sint :D <3

Mikkje

09.05.2011 kl.21:45

Hei - og takk for hyggelig kommentar.

Jeg bruker bordvatt i mine toalettmapper og sminkepunger. Inni bruker jeg stoff fra gardiner, sengesett osv. Gjerne litt stødig stoff for da står de støtt.

Quilter også litt godt i bunnen for å få de til å stå støtt.

Spennede oppgave du jobber med. Og fin måte å få litt åpenhet rundt psykisk helse. Lykke til :o)

Skriv en ny kommentar

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits