SKULLE JO IKKE GÅTT ANN! (siewartzhobby)

SKULLE JO IKKE GÅTT ANN!

Jeg er ganske sikker på at det hviler en forbannelse over meg når det kommer til symaskiner! Jeg kjøpte min første symaskin i Juni i fjor, gledet meg veldig til å begynne og leke meg litt, men gleden ble kortvarig... Det var et eller annet jeg gjorde feil, så sømmene ble helt merkelige. Når jeg prøvde å sy dekorsømmer ble det penere på undersiden enn oppå, og når jeg sydde vanlige sømmer ble det små klumper i sømmen. Jeg prøvde virkelig alt! Endret på alle innstillinger og tredde i tråden tusen ganger for å være sikker på at alt ble rett - fortsatt like gæli! Jeg var like ved å kaste hele maskinen ut av vinduet (tålmodighet er ikke min sterke side!),  men mamma lovte å komme for å se på den.
Mamma kom, tredde i tråden og sydde noen sting - helt perfekt! Rimelig frustrert skulle jeg prøve igjen, og mamma stod bak meg og fulgte med på at jeg tredde i likt som henne. Vi begge mente jeg gjorde akkurat det samme, men likevel ble det like gæli som før når jeg skulle sy. Vi bytta igjen. Mamma tredde i tråden, det gikk helt fint! Jeg tredde i tråden, det ble feil! Ingen av oss kunne skjønne hva jeg gjorde annerledes! Etter en halv evighet gikk det plutselig når jeg gjorde det også. Jeg prøvde noen ganger på rad, og det gikk brått bra hver gang! Helt til mobilen til mamma ringte, og ho snudde ryggen til - da gikk det gæli igjen!! Fortsatt ingen anelse om hvorfor, jeg var sikker på at jeg gjorde akkurat det samme som før! Men da mamma stod ved siden av igjen gikk det bra nok en gang.
Etterhvert dro mamma, og så fort ho var ute døra kan dere jo gjette hvordan det gikk!!

Men etterhvert gikk det da bra igjen, og jeg har ikke hatt noe mer problemer....før like før jul! Satt og sydde julegaver, og brått stod maskina bare bom fast! Den ville ikke gå opp og ned, verken når jeg tråkka på pedalen, trykka på start-knappen eller vridde på hjulet. Prøvde alt mulig rart, men skjønte ikke bæret av hvor feilen var. Det kom jo ingen ulyder før det skjedde heller!
Jeg hadde ikke mulighet til å dra inn til by'n og levere maskina på Sømsenteret i romjula, så for å få ferdig bestillingene jeg hadde inne lånte jeg mamma sin maskin. Det gikk bra i noen dager, men brått stod jaggu den fast også!!!! Jeg fatter og begriper ikke hva jeg gjør galt, det skal jo ikke gå ann!!!!!!
Ble selvfølgelig kjempe lei, satt der rimelig desperat etter å finne ut hva som var gæli, og veldig redd for at jeg hadde ødelagt mamma's symaskin også. Min var det jo bare å levere inn, men mamma sin er gammel og har ikke noen garanti lenger, så den var det litt verre med! Etter en time med desperat leting etter feilen, noen tårer og en frustrert telefon til mamma ble symaskina stående for seg selv. Mamma skulle komme en tur en dag og kikke på den, ho sa ho hadde funnet ut av så mye annet rart med den tidligere, så ho var ikke bekymra nå heller. Jeg derimot var veldig bekymra!!

I går kom mamma, satt seg ved bordet, skrudde på maskina, tråkka på pedalen, og alt var like fint som det pleier!!
Hvordan går det ann?!? Jeg prøvde jo ALT!! Og mamma kan bare skru den på så er det bra igjen!?! Det må jo være en forbannelse over meg og symaskiner!!!

4 kommentarer

Trine Gustavsen

13.01.2011 kl.20:57

Er så utrolig kjedelig når sånt skjer. Du kan liksom gjøre akkurat det samme som den andre personen gjør, også går det ikke, men når den andre gjør det så går det helt fint. huff :( Du får ha lykke til da så får vi håpe at du slipper mer tull med maskinene :D

ChasingTheStars

13.01.2011 kl.22:02

oj,så rart!!

Siewartz

13.01.2011 kl.22:23

Trine Gustavsen: Ja ikke sant, jeg fatter ikke hva jeg gjorde annerledes enn mamma, og ho skjønte det jo ikke ho heller! Jeg har nok bare skikkelig uflaks! hehe!

Siewartz

13.01.2011 kl.22:24

ChasingTheStars: Ja jeg skjønner ikke at det er mulig jeg! Jeg har virkelig ræva full av uflaks! Men nå er den da i det minste i gang igjen, og jeg får gjort ferdig bestillingene mine, det er jo det viktigste men! hehe!

Skriv en ny kommentar

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits