HJEMMELAGA MEISEBOLLER (siewartzhobby)

HJEMMELAGA MEISEBOLLER

Nå som det begynner å bli rimelig kaldt og snøen titter innom nå og da så syns jeg jo nesten vi må være flinke til å legge ut mat til de små pippene. Jeg pleier egentlig å kjøpe meiseboller, men i år fant jeg ut at jeg skulle lage det selv, etter litt inspirasjon fra min kusine Lena-Marie. Hjemmelagde meiseboller er mye sunnere for fuglene, fordi dem vi kjøper i butikken er stappa med mye "ubrukelige ting". Lager du dem selv kan du fylle de med næringsrik og fettholdig mat, ting som fuglene trenger for å komme seg gjennom vinteren.

Du trenger:

Matfett uten salt!
Det er viktig at alt du bruker er ubehandla, altså ikke salta eller sukra osv, bruk naturlige produkter!

Alle typer korn kan brukes:Alt av nøtter (husk ikke saltet!), gjerne fettholdige nøtter som feks valnøtter

Frø - i de fleste varianter! Kjøp enkeltposer eller disse store fuglefrøblandingene.


Hakk opp nøttene og evnt andre store biter, og bland alle tørvarene sammen. Hell litt smeltet fett i bunnen av en kopp, en melkekartong eller lignende. Legg en tråd nedi, helst med noen knuter på så den skal sitte godt. Deretter tar du oppi tørrvarer, litt mer fett osv. Helt til du syns den er stor nok. Husk at det ikke må være helt stappa med tørvarer, fettet skal jo klare å holde sammen alt.
Så er det bare å sette det i kjøleskapet i et døgn. For å få meisebollene ut av koppen holder du den bare under varmt vann i noen sekunder, da skal det være lett å dra den ut. Bruker du melkekartonger kan du jo bare klippe hull i sidene på den.

Dette går fort å lage, og fuglene kommer til å elske det ;)

2 kommentarer

sofaprinsessensverden

13.11.2010 kl.19:39

Så koselig!

Trur jeg skal prøve meg på det der!

Men det funker vel å blande alt sammen først også, så fylle det i kopper??

Siewartz

14.11.2010 kl.00:12

sofaprinsessensverden: Ja, men bare hold av litt fett til å ha i bunnen - før blandinga. For hvis du bare tar blandinga rett oppi så er det ikke alltid det kommer godt nok lag med fett nederst, så da kan det hende det smuldrer i bunn når du tar det ut ;)

Skriv en ny kommentar

Siewartz

Siewartz

25, Spydeberg

Er faglærer i kunst & håndverk, og bruker mye av fritiden på håndarbeid. Jeg er av den typen som helst vil prøve ut alt - og ofte begynner på noe nytt før forrige prosjekt er ferdig. Kreativt kaos, enkelt og greit :)

Kategorier

Arkiv

hits